Concerte, Pub

Poze: Dorena @ Irish & Music Pub

Poze: Dorena @ Irish & Music Pub – 1 noiembrie 2010

DORENA – acronimul sintagmei latine: “De Omnibus Rebus Et Nonnullis Aliis”. Pentru necunoscǎtori: “Despre tot şi mai mult”, cum de altfel se intituleazǎ şi primul album al trupei suedeze, formate din cinci tineri pe cât de subtili, pe atât de surpinzǎtor de profunzi ca artişti. O experienţǎ aproape vitalǎ au trǎit asearǎ puţinii cunoscǎtori clujeni ai formaţiei.

Dupǎ nenumǎrate incursiuni în punkrock respectiv screamo, odatǎ cu formarea Dorena, artiştii s-au regǎsit într-o ramurǎ a post-rock-ului, caracterizatǎ de tempo-uri torpide şi aranjamente atmosferice, ambientale. Ridicarea artiştilor deasupra genului claustrant însǎ se obervǎ odatǎ cu descoperirea numeroaselor momente de “rupere” a tempo-ului, concepute ca o obligaţie de a “plasa” ascultǎtorul în altǎ stare, alt film. Si publicul din Irish & Music Pub era deosebit de “ascultǎtor”. Fiecare trǎia o experienţa individualǎ a vieţii, fie ea euforie, depresie, contemplaţie, dramǎ sau regǎsire. Conduşi de cǎtre trupǎ cǎtre culmi, muzica lor nu se cerea ascultatǎ, se cerea simţitǎ, interiorizatǎ. Fiecare ton dǎdea cǎtre esenţa purǎ a muzicii.

Aplaudaţi în final din rǎsputeri, artiştii s-au întors pentru un scurt bis. Apoi… fiecare a plecat…îmbogǎţit de trǎiri, pe care doar muzica celor de la Dorena putea sǎ le ofere.

Denisa Seician

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Tue 11

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Tue 11

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Tue 11

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Tue 11

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Tue 11

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC