Poze: Dorena @ Irish & Music Pub

Home $ Articole $ Poze: Dorena @ Irish & Music Pub

by | Nov 2, 2010 | Articole

Poze: Dorena @ Irish & Music Pub – 1 noiembrie 2010

DORENA – acronimul sintagmei latine: “De Omnibus Rebus Et Nonnullis Aliis”. Pentru necunoscǎtori: “Despre tot şi mai mult”, cum de altfel se intituleazǎ şi primul album al trupei suedeze, formate din cinci tineri pe cât de subtili, pe atât de surpinzǎtor de profunzi ca artişti. O experienţǎ aproape vitalǎ au trǎit asearǎ puţinii cunoscǎtori clujeni ai formaţiei.

Dupǎ nenumǎrate incursiuni în punkrock respectiv screamo, odatǎ cu formarea Dorena, artiştii s-au regǎsit într-o ramurǎ a post-rock-ului, caracterizatǎ de tempo-uri torpide şi aranjamente atmosferice, ambientale. Ridicarea artiştilor deasupra genului claustrant însǎ se obervǎ odatǎ cu descoperirea numeroaselor momente de “rupere” a tempo-ului, concepute ca o obligaţie de a “plasa” ascultǎtorul în altǎ stare, alt film. Si publicul din Irish & Music Pub era deosebit de “ascultǎtor”. Fiecare trǎia o experienţa individualǎ a vieţii, fie ea euforie, depresie, contemplaţie, dramǎ sau regǎsire. Conduşi de cǎtre trupǎ cǎtre culmi, muzica lor nu se cerea ascultatǎ, se cerea simţitǎ, interiorizatǎ. Fiecare ton dǎdea cǎtre esenţa purǎ a muzicii.

Aplaudaţi în final din rǎsputeri, artiştii s-au întors pentru un scurt bis. Apoi… fiecare a plecat…îmbogǎţit de trǎiri, pe care doar muzica celor de la Dorena putea sǎ le ofere.

Denisa Seician

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!