Dacă chef nu e, nici party nu e.

Home $ Articole $ Editorial $ Dacă chef nu e, nici party nu e.

by | Nov 22, 2010 | Editorial

Să fii student în Cluj e mișto. Acest statut social îți oferă o mulțime de facilități printre care se numără mâncatul de cartofi prăjiți 24/24, că d’ooh! n-ai bani de mancare, ai numai de ieșit în cluburi; reducerile la transporul în comun, dar care se compenseză cu amenda luată că ai greșit numărul troleului. Și lista poate continua. Cel mai important e că ai.. să le zicem “carduri studențești de reduceri” și crezi că le ai pe toate. Ei bine, mă îndoiesc. Ai tu carduri de astea, dar nu ai chef să ieși la petrecerile studențești / low budget promise de localurile scumpe. Deci nu le ai pe toate. Și dacă chef nu e, nimic nu e. Nu ai chef de învățat, de cursuri – pici examenul, dar se acceptă. Dar dacă nici măcar chef de party-uri nu ai, e de rău și nu se acceptă. Asta din urmă cică-i cea mai gravă formă de “n-am chef”. De ce? “Că ești student, băăă! O viață ai!”. Clișee.

Dar cheful de petrecut studențește vine odată cu insistențele colegilor, care te conving ca va fi mega mișto… să strici bani aiurea, în mijlocul săptămânii (spune ironicul din tine). Așa că miercuri fiind, prietenii / colegii, nu uită ca e ceva party moca în ceva club de fițe. Ție nu-ți place acolo. E departe și taxiul te seacă de bani, intrarea moca e Cenușareasa, se face 5 lei după gongul de la miezul nopții, berea aia cu 3 lei costă 5, lumea aia multă vine când pleci că te ia somnu’, fetele alea accesibile nu-s de agățat etc. Cu toate astea mergi acolo, sub pretextul curiozității. Și, vai mie! Ai de ce te mira!

În jur de 00:00, ești în ușa clubului, plătești intrarea moca, îți cauți prietenii, îți iei o bere și te pui pe rotit globii oculari, că de dansat înca nu-ți vine. Armani, Dolce & Gabbana, Versace sunt cu animalele de companie: Puma, Lacoste, Jaguar, Drunkenmunkey, Pull and bear (e puțin obsecen dar asta e ideea, e club de fițe). Majoritatea vedeților mai sus amintiți trag la sala și iau suplimente nutritive sănătoase. Fetele din jurul lor, fotomodele în scara blocului, pentru ele cat-walk-ul îl reprezintă treptele scării pe care atunci când pășesc smulg exclamații de la haifaivări.
Muzica putea fi alta, aerisirea mai aeristă.. și aia din fața ta putea sta altundeva că numai la ea te holbezi de o jumatate de ora! E din ce în ce mai mișto. E trecut de 01.00, lumea vine, “vine” și fetele, “vine” și comentariile ironice pe care le împărtășești cu cel mai apropiat din gașcă, vine și fundul sticlei de bere, deci trebuie să-ți iei alta. Și-ți iei că “mai stăm”.
Comanzi o bere, barmanul te întreabă de mărunții pe care nu-i ai, te roagă să revii pentru rest, iar tu având încredere în el îi mai ceri una de banii rămași și te întorci cu un zâmbet tâmp la zgâriatul retinelor. Dar parcă acum au de ce se bucura: decoltee, fustițe, pantaloni care pleznesc pe fund și șolduri. În mare look-uri pe care nu le-ai adopta dar etichetele de etichete fac totul.

Și uite așa se face ora 02:00. Atmosfera e tot mega booooring, așa că vine Ene pe la gene și îți cauți un taxi să pleci acasă. Ajuns, te calculezi, că doar ești student, și vezi ca o seară moca te-a costat o săptămână de mâncare. I-ai înjura. Dar gura ta e prea ocupată cu.. zacusca de la mama.

Morala? Degeaba sună bine, dacă nu te face să te simți ca atare. Nu toate party-urile ți se potrivesc. Dar Clujul nostru are suflet. Unii s-au studiat, după care te-au studiat, și au ajuns la concluzia că meriți să faci ce-ți place. Weekendul care tocmai s-a încheiat e plin de astfel de exemple. Vineri am avut #twittertonomatpartyt în Funky Bar, pentru care ai avut la dispoziție 5 zile să-ți aduci contribuția în playlistul serii. Sâmbătă #hainedecasaparty în Caffe RAB, unde te-ai dus lejer, evident, în hainele de casă. În plus, în meniu ai avut pită cu unsoare și ceapă, pe lângă Jack. Și zău, altfel socializezi când toată lumea miroase a ceapă. Ce se poate întâmpla mai rău? Să nu-ți stea freza bine?!

Ceva îmi spune că astfel de petreceri vor prinde rădăcini în urbea noastră. Trebuie doar să le cauți și să te distrezi. Aaa.. și să-ți faci cont pe twitter și facebook. Așa afli mai ușor ce te interesează 😉

Marian Hurducas (Radio Cluj)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!