Stiri

Clujenii citesc maine in autobuze

Clujenii citesc mâine în autobuze

Clujenii care circulă mâine cu mijloacele de transport în comun sunt invitați să-și ia cu ei cartea pe care o citesc și să-și continue lectura în timpul călătoriei. Dacă nu au ce să citească, pot primi o carte în mod gratuit, prin intermediul campaniei “Lecturi urbane à la Cluj“, ajunsă la cea de-a opta ediție.

“Ne-am mobilizat și venim cu o nouă ediție de noiembrie, la trei săptămâni de la ultima, pentru a le aminti clujenilor de plăcerea lecturii. Prin această campanie urmărim să aducem cărțile mai aproape de oameni: întâi colectăm cărți de la clujeni prin intermediul punctelor de colectare din sediile Primăriei, inclusiv primăriile de cartier, și de la Librăria Cărturești din Iulius Mall, iar apoi le dăruim călătorilor din mijloacele de transport în comun, cu rugămintea ca, după ce le citesc, să le dea mai departe altora”, a declarat Raluca Crișan, unul dintre organizatori

Acțiunea se va desfășura în două etape, între orele 10 și 12 și respectiv de la 17 la 19, astfel încât cărțile să ajungă la cât mai mulți clujeni. Călătorii vor putea alege beletristică românească și străină, volume de istorie ori filosofie. Pentru această ediție sunt pregătite aproximativ 150 de volume.

Cei care doresc să participe la această acțiune trebuie doar să aibă disponibile două ore (de la 10 la 12 sau de la 17 la 19) și să-și anunțe intenția prin intermediul site-ului proiectului, www.cluj.orasulciteste.ro. Voluntarii vor beneficia de gratuitate la transportul în comun pe parcursul evenimentului.

Campania “Lecturi urbane à la Cluj” a avut până acum ediții în mijloacele de transport în comun, dar și în aer liber (la Statuia Memorandiștilor, în Parcul Central și în Parcul Detunata). De asemenea, în cadrul proiectului a fost inaugurată o zonă de lectură în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, realizată în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Până în prezent, la acțiunile „Lecturi urbane à la Cluj” au participat peste 240 de voluntari, care le-au împărțit clujenilor peste 700 de volume.

credit foto

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Wed 12

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Wed 12

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Wed 12

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Wed 12

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Wed 12

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC