Poze: Mihai Margineanu @ Club My Way

Home $ Articole $ Poze: Mihai Margineanu @ Club My Way

by | Dec 1, 2010 | Articole

Si dǎ-i cu “Thunder”, bagǎ şi un “Will will Rock you”, poate un Smiley scurt apoi treci pe Brenciu, în final poate un pic de “La Bamba”, dar toate pe ritmuri get-begét româneşti á la Mǎrgineanu… se inţelege. Asearǎ publicul care şi-a permis sǎ plǎteascǎ 50 RON pentru biletul din My Way, apoi a mai avut 2 ore rǎbdarea şi bunǎvoinţa de a-l aştepta pe artistul blocat în trafic din cauza unui accident la Luduş, a avut parte de un show de zile mari alǎturi de Mihai Mǎrgineanu şi bandu’ lui.

Urcaţi pe scenǎ, nimic nu i-a mai oprit sǎ facǎ ce ştiu ei mai bine… atmosferǎ. Nu mai conta cǎ breteluţa roz a cǎzut de pe umǎrul unei fane înflǎcǎrate, cǎ rujul puternic s-a şters în timpul dansului, cǎ nota de platǎ se ridica în tavan odatǎ cu nenumǎratele cocktailuri comandate sau cǎ fǎceai hora cu un necunoscut. Nu mai conta nici cǎ toate corzile se rupeau încontinuu, cǎ inginerul de sunet nu gǎsea armonia perfectǎ dintre instrumente… era petrecere de zile mari atât în faţa scenei cât şi sus, unde artiştii îşi dǎdeau frâu liber imaginaţiei bogate (incredibil de bogate).

Mihai Mǎrgineanu este un cântǎreţ şi compozitor de muzicǎ folk, inspiratǎ din folclorul urban. Interesantǎ este discografia lui prin combinaţia unor vechi cântece de pahar cu piese proprii de acelaşi gen, deseori cu versuri foarte explicite (ceea ce probabil creşte farmecul acultǎrii unei creaţii Mǎrgineanu). Absolvent al Universitǎţii Tehnice de Construcţii, Facultǎţea de Instalaţii, artistul s-a dezvoltat multilateral, lucrând timp de 2 ani în publicitate, apoi înfiinţându-şi o firmǎ de import materiale de construcţii. Lansarea în muzicǎ s-a întâmplat foarte târziu, de abia la 36 ani, primele sale creaţii fiind destinate doar unui grup restâns de prieteni. Rǎspândirea pieselor pe internet, apoi apariţia în cadrul emisiunii “Cronica Cârcotaşilor” i-a sporit semnificativ notorietatea. Momentan artistul are 3 albume la activ: “Gore din Chitila” (2005), “Si îngerii beau vin” (2007) şi “Pe sub norii de hârtie” (2009), piesa cea mai reprezentativǎ carierei sale fiind “ Mǎ iubeşte femeile”. Odatǎ cu rǎsunarea primelor acorduri arhicunoscute, publicul a început sǎ îngâne în cor versurile. Printre rânduri se mai ivea pe ici pe colo câte o faţǎ care, cu gura pânǎ la urechi, nu-şi putea stǎpâni entuziasmul, rupând podeaua în dans. Iar Mǎrgineanu se mai oprea din cântat, se uita în jur ba la colegii lui de trupǎ, ba la publicul de nestǎpânit şi îşi spunea cu siguranţǎ: “eh… se poate!”

Existǎ un singur dezavantaj pentru un artist atât de iubit: nu are dreptul de a decide singur când sǎ încheie recitalul. Dupǎ nenumǎrate schimburi de roluri în interiorul trupei, când ba toboşarul, ba chitaristul, ba violonostul au preluat sarcinile unui interpret, dupǎ sute de strâmbǎturi de-ale lui Mǎrgineanu la auzul micilor falseturi ale colegilor cu pretenţii de vocali, dupǎ zeci de corzi rupte şi oboseala de sine înţeleasǎ, un tânǎr le-a strigat în disperarea de a-i vedea coborând de pe scenǎ: “incǎ douǎ şi vǎ las sǎ plecaţi”. “Da’ mai lasǎ-ma bǎiete în pace. Iţi cânt douǎ, îţi cânt şi cinci dacǎ vrei!” a sunat rǎspunsul decis al artistului. “Si dǎ-i si luptǎ, si dǎ-i si luptǎ” cu întreceri între violonist şi celofanul de la ţigǎri, cu “Morena românizatǎ” şi cu un ultim “We will rock You” bine plasat. Apoi.. s-a terminat seara, rǎmânându-i fiecǎruia doar Mǎrgineanu de pe Winamp la un pahar de vin în bucǎtǎrie.

Denisa Seician

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!