Trubadurul @ Opera Nationala

Home $ Articole $ Trubadurul @ Opera Nationala

by | Dec 2, 2010 | Articole

GIUSEPPE VERDI
TRUBADURUL
(IL TROVATORE)
Spectacol interpretat în limba italiană

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca are deosebita plăcere de a vă invita vineri, 27 februarie, de la ora 18.30, la un spectacol excepțional, ce va aduce bucurie tuturor melomanilor: ”Trubadurul”, de Giuseppe Verdi. Evenimentul cu caracter extraordinar este onorat de participarea distinsului bariton George Petean, o vedetă a marilor scene lirice internaționale, care se reîntoarce mereu cu aceeași bucurie sinceră pe scena clujeană care l-a format. Distribuția este completată cu eleganță de alte două nume sonore: tenorul Hector Lopez și soprana Carmen Gurban.
Celebra creație verdiană va introduce publicul clujean într-o captivantă și agitată poveste spaniolă a secolului XV, în care iubirile pasionale, diferențele sociale și idealurile de libertate se întrepătrund ireversibil. ”Trubadurul”, sub titlul original ”Il trovatore”, este o operă în patru acte compusă de Giuseppe Verdi, pe un libret de Salvatore Cammarano. Premiera absolută a operei a avut loc în urmă cu 162 de ani, pe data de 19 ianuarie 1853, la Teatro Apollo din Roma, fiind considerată unul dintre cele mai apreciate repere lirice internaționale. Cursul narativ urmărește povestea de dragoste dintre Manrico, trubadurul provensal, și Leonora, o tânără contesă, iubire împiedicată de cruzimea răzbunărilor provenite din lumea înaltei nobilimi și cea a simplilor gitani.
Interpretarea clujeană a excepționalei capodopere verdiene aduce pe scenă o distribuție apreciată: Hector Lopez (Manrico, un trubadur), Carmen Gurban (Leonora, Contesă de Sargosto), George Petean (Contele de Luna), Liliana Neciu (Azucena), Mihai Cătinean (invitat), Alexandra Hordoan, Ioan David, Ștefan Zelei, Andrei Șofron (debut), acompaniați de Orchestra Operei Române clujene, aflată sub bagheta distinsului dirijor Adrian Morar și Cor, coordonat de Corneliu Felecan. Regia artistică este semnată de Rodica Popescu Moisa.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!