Expozitii

Poze: Vrruuum @ Carturesti

Vernisaj: Vrruuum – by Roxana Pop

“Vruuum… o maşinǎ care a trecut pe lângǎ tine fǎrǎ ca tu sǎ îţi fi dat seama. Aşa trebuie sǎ fie înţeleasǎ expoziţia mea” a explicat, vizibil emoţionatǎ tânǎra artistǎ Roxana Pop tema primei sale expoziţii personale. La vernisajul din Librǎria Cǎrtureşti privitorii au fost invitaţi sǎ experimenteze oprirea mişcǎrii. Siluete aflate pe fugǎ, clǎdiri în mişcare, maşini grǎbite, împreunǎri neobişnuite… un oraş cufundat într-o hecticǎ liniştitǎ… viziunea unui om contopit cu fiecare element a unei dezordini calde, îmbietoare, intime.

Oraşul conceput ca un termen abstract, atotînglobitor, încurajeazǎ viziunea superficialǎ. Omul nu mai este în stare sǎ perceapǎ detaliile fiecǎrui tot în parte, neconştientizând importanţa percepţiei amǎnunţite pentru dezvoltarea propriei mase sufleteşti. Roxana invitǎ privitorul în lumea ei, o lume caracterizatǎ de mişcarea staticǎ neperceputǎ de mulţi. Analizând fotografiile, omul este transpus într-o stare de amnezie; un sentiment de fricǎ/pasiune/ dorinţa nebunǎ de contopire cu oraşul se naşte… un dans nebun ia fiinţǎ. Conţinuturile antitetice artistǎ-ceilalţi, exterior-interior au un puternic impact de personalizare a lucrǎrilor şi obligǎ în acelaşi timp confruntarea conceptelor expuse.

Studentǎ în anul III la Jurnalism, Roxana Pop se încearcǎ în domeniul fotoreportajului, lucrǎrile tinerei artiste depǎşind însǎ limitele genului şi fǎcând o incursiune hotǎrâtǎ în artǎ. “Când documentaristul arid, când artistul nebun, Roxana ştie sǎ-şi întindǎ mâinile, aripile, gândurile cǎtre tǎrâmuri necunoscute de mulţi privitori. Ea este un fotojurnalist cu abilitǎţi extinse cǎtre arta purǎ” a explicat invitatul de onoare a vernisajului, Dorel Gǎinǎ. Mai departe el subliniazǎ: “Pentru Roxana fotografia nu mai este doar o pasiune, este un mod de a fi. Ea trǎieşte prin artǎ şi creeazǎ cu bucurie. Sper sǎ ajungǎ atât de departe pe cât promite.”

Propria viziune asupra lumii, asupra evoluţiei de necontenit, asupra omului aflat în mijlocul acţiunii nesesizate a ridicat pe cât de multe semne de exclamare, pe atât de multe intrebǎri în cei pregǎtiţi pentru o incursiune cǎtre sine. ,,O expoziţie de artǎ contemporanǎ ieşitǎ din tiparele bine cunoscute” exclamǎ cu un zâmbet decis unul dintre invitaţii expoziţiei.

Denisa Seician

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Wed 12

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Wed 12

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Wed 12

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Wed 12

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Wed 12

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC