Perioada sfârșitului de an

Home $ Articole $ Editorial $ Perioada sfârșitului de an

by | Dec 24, 2010 | Editorial

VACANȚĂ! Merem acasă, studenți buni, merem la familie, merem la prieteni. Cu privirea aplecată că tre să ne consumăm toți banii pe cadouri pentru cei dragi, dar privim rapid în sus cu gândul că cei dragi n-au uitat de șnițele, chiftele și-un pahar de pălincă drept răsplată.

Se golește Clujul, singurul aspect ce-l au în comun iarna cu vara. Studenții se duc cu 3 zile înainte să ia vacanța, în orășelele și satele natale. Se duc pentru două evenimente importante ce au exact aceleași scopuri: mâncat mult și băut mai mult.

În ordine cronologică, primul îi Crăciunul. Lipsit de semnificația reală (exact, Moș Crăciun și cadouri), stundeții tratează cele trei zile…mă rog, nopți, un prilej deosebit de a primi hrană și băutură în schimbul a ”Trei păstooooooori se întâlniră/ Trei păstori..”. Asta la început, că de pe la jumate încolo, devinte ”Trei păstooo…HÂC…ooori se întâlniră”. Iar toate astea după mule, multe telefoane date și muncă de convingere: ”Hai mă, ce dracu? Am fost colegi 4 ani de zile! Când te chem în oraș, nu vii în veci. Măcar de Crăciun să te mai vedem și noi.”. Și c-un dăram de noroc s-adună trupele să perinde străzile.

În aceeași ordine cronologică, fiind în același timp primul și ultimul eveniment al anului: Revu’. Revu’ pentru care s-or căutat atâtea oferte, s-o dat atâtea telefoane: “Domnă, cât îi cabana?…Aha, așe mult?…Amu, așe-i, îi nevoie mare de bani. Da’ auziți! Încap 30-40 de persoane acolo?…30-40, da, ați auzit bine. Gașcă mare… Aha, maxim 15, ziceți? Na, bine, hai că mă mai înțeleg cu prietenii și vă mai sunăm. La revedere!”. Da într-un final toate se rezolvă. La o cabană/un club/un tren până la urmă tot ajungi, iar scopul prestabilit tot împlinit ajunge.

Și cu asta ne confruntăm anual. Grea viața de student. Io vă urez două SĂRBĂTORI FERICITE, din care un CRĂCIUN MINUNAT și-un SINCER LA MULȚI ANI.

Vlad Chichișan

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!