Documentare la Cluj Movie Nights

18:00

Cluj Movie Nights prezinta doua documentare semnate Róbert Lakatos (absolvent al școlii de cinematografie din Łódż, Polonia).

Proiecția celor două filme durează 77 minute și va fi urmată de o discuție de maximum 15 minute la care va fi prezent și autorul acestora. Filmele sunt în limba maghiară, cu subtitrare în limba română.

Tărâmul Liniştii, 37 min. (Land of Silence, orig.: Csendország, co-producţie: Inforg Studio- Duna Műhely 2001-2002) urmărește aventurile de vacanţă ale lui Alfred, un copil surdomut din valea Ghimeşului, care frecventează o şcoală specială la Cluj. Luat acasă în vacanţă de către părinţi, întâlneşte la o petrecere un fotograf surdomut, din satul apropiat. A doua zi, Alfred primeşte cadou de la acest fotograf un aparat de fotografiat – şi astfel povestea filmului începe.

Moszny, 40 min. (Producţie Inforg Stúdió -2005). În anii 80 a început construirea cartierului Între Lacuri. Majoritatea caselor private au fost demolate. Familia Moszny a fost evacuată forţat din propria casă. Domnul Moszny de atunci aşteaptă să se facă dreptate. Acest film este despre prezentul unui om, care nu poate accepta faptul că a fost nedreptăţit.

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz