Trei zile de detoxifiere

Home $ Articole $ Editorial $ Trei zile de detoxifiere

by | Jan 19, 2011 | Editorial

Suntem deja la mijlocul lui ianuarie, sarbatorile au trecut si pantalonii ne sunt din ce in ce mai stramti. Cu totii trecem prin asta dupa ce doua saptamani am mancat sarmale, carnati, piftii si platouri de prajituri (si cine nu e in situatia asta, ori nu recunoaste, ori are un metabolism aprig). Ideea curei de detoxifiere nu e musai sa slabim, desi asta apare in general ca un efect secundar; scopul principal e sa ne ajutam organismul sa scape de toxinele diverse. Pana si cei care mananca super-sanatos nu pot scapa de toxine, pentru ca nu e vorba numai de ce mancam, ci si de modul in care au fost fabricate, ambalate si transportate alimentele in general.

Detoxifierea te face sa te simti usoara ca o pana, blugii se vor inchide mai usor, pielea va fi mai stralucitoare si in ciuda faptului ca nu mananci mult, vei fi mai plina de energie ca niciodata. Cum altfel sa te bucuri de toate evenimentele, sa iesi in club in fiecare seara de weekend si sa mai ai si puterea sa te ridici din pat luni dimineata? 3 zile sunt suficiente pentru a te pune rapid pe picioare dupa meniul incarcat de la Craciun.

Cum incepi? In primul rand trebuie ca pentru 3 zile sa renunti la cafea, ceaiuri indulcite si sucuri de orice fel. Trebuie sa bei foarte multa apa si de fiecare data cand simti nevoia de un snack sau de ceva dulce, sa te speli pe dinti si sa folosesti apa de gura. Acestea iti vor reduce simtitor pofta de mancare. Timp de 3 zile trebuie sa elimini mancarea gatita din meniul tau. E absolut necesar sa incepi ziua cu un pahar de apa pe stomacul gol, acesta iti va pune metabolismul in miscare. Apoi, in timpul zilei, poti bea suc proaspat de fructe sau legume (varianta homemade si nu cel cumparat) si multe ceaiuri de fructe sau ceaiuri pentru detoxifiere.

Am stabilit ce putem bea timp de 3 zile, sa vedem si ce putem manca. In principiu, legumele si fructele proaspete, crude, ajuta foarte mult la detoxifierea organismului, fiind foarte bogate in antioxidanti si vitamine. Nu e musai sa ne limitam la morcovi si frunze de salata (desi sunt sigura ca Bugs Bunny nu avea probleme cu toxinele), ci ne putem largi orizontul in materie de legume care se pot consuma proaspete: avocado, broccoli, conopida, apio, varza de tot felul, mazare, ciuperci.

Chiar daca sunt legume pe care in mod normal nu le-ati consuma crude nici sub amenintare, va garantez ca nu sunt deloc rele! Includeti in dieta si alunele si nucile, care nu trebuie sa fie prajite si neaparat sa fie fara sare, pentru ca sunt o sursa buna de proteine. La fel de importanti sunr germenii de grau sau de soia, care contin minerale si ajuta la pastrarea echilibrului in organism.

Vei constata dupa prima zi, ca desi nu ai mancat piure de cartofi cu snitel si sos, te simti mai plina de energie. Foloseste-ti energia pentru a iesi din casa si a face activitati cat mai diverse, pentru ca avand mintea ocupata nu te vei mai gandi la mancare. In plus, ajuta foarte mult sa faci cel putin o ora de plimbare in fiecare zi a dietei de detoxifiere. Inainte de a incepe orice fel de dieta, asigura-te ca starea de sanatate iti permite sa faci asta, pentru ca, de exemplu, un stomac care sufera de gastrita nu va suporta fructele si legumele crude. Spor la detoxifiere si multa energie pozitiva sa aveti!

Teo Rogobete

Teo gateste foarte bine si scrie despre asta pe Teo’s Kitchen. Incepand cu acest articol ne va invata ce e mai bine sa mancam, in ce perioade si de ce. Vom afla cum e mai bine sa ne “indopam” inainte sa iesim in weekend, la o petrecere sau concert.

foto via detoxdietplanet.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!