Trei must have-uri de sezon: baftă, party și credite.
Nici nu mai știu de câte ori am copiat la școală. Am fost prins o singură dată cu ceva scris pe bancă, la ceva lucrare la istorie, și am luat 2. Partea proastă e că nici nu era subiectul bun, deci nota am luat-o numa’ ca să pot scrie un rând în postul ăsta. Ăsta-i recordul meu personal. Am fost mai ceva ca Houdini. 🙂
De fapt cred că adrenalina pe care ți-o dădea momentul și care era echivalentă cu 10 sărituri bungee, făcea totul, nu nota finală. Era ceva al dracu de interzis și dacă o făceai, printre colegi erai un Guru Bivilaru al copiuței. Te intregrai în absolut… orice fel de truc. Practic asta îți oferea și un statut social în clasă, în urma căruia colegii se luptau să te aibă-n bancă măcar la o lucrare. Amărâții.
De la scrisul pe bănci, caiete, liniare, palme, fițuici, talpa papucului și altele din categoria old school am trecut la poze, documente word, curs înregistrat mp3 sau .avi, sms – toate stocate pe telefon, ochelari cu vibrații, pix cu nu știu ce memorie, hans free bla bla. Chestii grele, la care visam numai când vedeam James Bond sau Sfântul, dar acum nu mai sunt așa fun ca atunci. Și pentru că am făcut facultatea în era noastră, am experimentat și de astea, din new school, mai ales pe asta cu mâini libere.
No da’ când ai de gând să copiezi cu hands-free-ul, trebuie să respecți trei reguli de bază:
1. Niciodata sa nu îți dicteze cineva care nu e din domeniu. Adică prietena ta blondă de la Comunicare și Relații Publice nu-ți va citi niciodată o formulă matematică formată din epsilon, x, pătrat, paranteză mare, minus număr și acoladă. Eventual îi poate face o campanie de PR să fie văzută mai bine, da’ mai mult nu.
2. Să o faci numa’ dacă mergi într-un amfiteatru, nicidecum într-o sală de clasă în care mai îs vreo 5 cu dispozitive asemănătoare. Prea o să stați toți în poziții a la Spitalul 9 ca să mascați firele, și nimeni nu poate trece cu vederea așa ceva. Pierde-ți urma. Run Forest, run!
3. Roagă-te ca profa/proful cu care dai examen să spună întrebările cu voce foarte foarte tare pentru că cel de la capătul celălalt al “firului” să audă subiectele de la ea/el. Dacă nu execută asta și mai rău, îți dă întrebările pe foaie, va trebui să i le dictezi tu și procesul ăsta ar fi foarte interesant de observat. Chiar în 3D. Cu Dolby Surround. 🙂
Dacă nu se pot îndeplinii acești termeni… mai bine las-o și treci pe clasici. Uită-te în stânga și în dreapta că poate poate îți mai amintești și altceva de la cursuri, în afară de scorul de la Angry Birds.
Oricum, știu că o să ai baftă la cât mai multe credite și party-uri de sesiune, să moară dușmanii de ciudă! 😀 Asta-i și fumusețea studenției: în timp ce unii fac tot posibilul să scape de credite, noi tragem cu nopțile de ele, să adunăm cât mai multe! 🙂
foto credit: fituica.com