Poze: Alternosfera @ Flying Circus Pub

Home $ Articole $ Poze: Alternosfera @ Flying Circus Pub

by | Feb 5, 2011 | Articole

Bǎi frate… deci la ce sǎ te mai aştepţi? Afiş cu Alternosfera… eh! Clujul poate! Nu ştiu… cine a lipsit ori a trebuit sǎ aibǎ o scuzǎ fooooarte bunǎ ori… nu ştiu! Sincer… poate cel mai tare concert de la începutul anului ǎsta (nu spun concertul anului cum obişnuiesc unii colegi de-ai noştri mult prea entuziaşti sǎ foloseascǎ limbajul ǎsta de lemn mult depǎşit) a avut loc asearǎ în Flying Circus Pub: “roackerii moldovieni” şi-au fǎcut apariţia prin oraş. Ce sǎ mai? Mulţime, bere, ţigǎri, prieteni, emoţie, muzicǎ BUNA, de ǎştia de peste Prut, blitz-uri prin jur… nimic nu mai trebuia pentru o searǎ (hai s-o zicem în stil de Costineşti) incendiarǎ!
In deschidere au apǎrut pe scenǎ cei de la Toy Machines. Bunicei ei de altfel dar incomparabili cu Alternosfera, tinerii totuşi s-au bucurat de aplauzele publicului adunat pentru ceea ce urma.

Mai o ţigarǎ grǎbitǎ, mai un scurt WC, mai o plimbare prin mulţime în pauza micǎ dintre ş-apoi dǎ-i! Mǎi… dar ce sete a noastrǎ dupǎ “Ploaiele”. Ce mai? Alternosfera…

Având în vedere istoria modestǎ a rock-ului post-sovietic din Republica Moldova, povestea trupei Alternosfera este, am putea chiar spune, una ieşitǎ din tiparele existente. De la prima repetiţie pe data de 13 decembrie 1998 pânǎ la momentul de faţǎ Alternosfera a cunoscut un succes de luat în seamǎ atât pe plan autohton cât şi peste graniţele Republicii. Imediat dupǎ susţinerea primului concert în Chişinǎu, trupa începe sǎ lucreze la înregistrarea primului demo. Urmeazǎ momente de tensiune maximǎ odatǎ cu schimbarea atât a componenţei trupei cât şi a stilului muzical. Primul album “Oraşul nr. 511” a fost lansat în mai 2005, denumirea provenind de la garajul nr. 511, unde formaţia îşi avea sala de repetiţie. Al doilea album “Visǎtori cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordicǎ” (2007) a cunoscut un succes apreciabil în rândul publicului de rock alternativ. Punând punct perioadei lirismului romantic, Alternosfera lanseazǎ în toamna anului 2008 EP-UL “Flori din groapa Marianelor”, un EP care potrivit muzicologilor reprezintǎ apogeul lor muzical pânǎ în momentul de faţǎ.

Momentan moldovenii sunt cunoscuţi pentru sunetul pronunţat al clapelor, care susţine linia melodicǎ. In ceea ce priveşte versurile, acestea nu rar au conotaţii sociale sau politice fine, camuflate cu dibǎcie de versurile de dragoste într-un dialect inconfundabil.
Evoluând pe scenele chişinǎuene prin participarea la cele mai importante festivaluri de muzicǎ rock din Moldova, Alternosfera a reuşit sǎ îşi câştige un loc bine meritat şi în România dornicǎ de experienţe muzicale calitativ superioare.
Pânǎ la urmǎ “ploaiele” nu ne-au venit de 2 ori şi “wamintirle” ne-au tot omorât. Asta probabil ca un fel de leac preventiv pentru o nouǎ lipsǎ prea lungǎ de pe scenele clujene (deşi sper sǎ nu fie aşa).

Denisa Seician

Galerii foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!