Green Week- eveniment ecologist ajuns la a V-a editie

Home $ Știri Cluj $ Green Week- eveniment ecologist ajuns la a V-a editie

by | Feb 24, 2011 | Știri Cluj

Organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca coordonează cea de-a V-a ediţie a evenimentului ecologic Green Week, ce se desfăşoară în acest an în perioada 21-25 februarie 2011, în cele două campusuri ale Universităţii Tehnice, din Observator şi Mărăşti.

În data de 21 februarie, a avut loc schimbul second-hand, în cadrul căruia studenţii au avut ocazia să facă schimb de cursuri pentru semestrul viitor. Această activitate s-a desfăşurat în cantina din Campusul Observator şi a avut ca scop principal antrenarea studenţilor de a nu arunca cursurile, ci de a le oferi colegilor din ani mai mici. Tot luni s-a amplasat o machete reprezentând harta României, pentru workshopul eco în cantina din Observator, unde va rămâne până în 25 februarie. Harta este delimitată pe regiuni, urmând să fie umplută cu dopuri de plastic. Scopul acestui workshop este de a conştientiza şi de a antrena studenţii să recicleze sticlele de plastic în mod ecologist prin îndepărtarea dopului.

Ziua de luni s-a încheiat printr-un flash-mob “Lights Off“, în care pentru 10 minute s-a putut citi pe aripa lungă a căminului 5 din campusul din Observator iniţialele evenimentului Green Week. Scopul acestei activităţi a fost de a conştientiza studenţii de necesitatea economisirii energiei electrice.

Marţi, 22 februarie, membrii BEST Cluj-Napoca au condus o activitate de ecologizare a campusului Observator al Universităţii Tehnice şi împrejurimile acestuia, alături de studenţi. De asemenea a avut loc şi cea de-a treia colectare a maculaturii din camine şi bibliotecă. Această activitate a fost sprijinită de compania iQuest.

Miercuri 23 februarie, a avut loc un “Treasure Hunt”, o competiţie la care au participat 4 echipe de câte 4 studenţi. Competiţia a constat în trei probe ce au pus la încercare perspicacitatea, spiritul practic şi cultura ecologistă a participanţilor. Probele au reprezentat 2 domenii ecologice: protecţia mediului, în care studenţii au construit un copac din materialele colectate pentru reciclare, iar al doilea domeniu s-a referit la folosirea energiei regenerabile, în care participanţii au construit tot din materiale colectate pentru reciclare omoară de vânt şi o moară de apă. Pentru a afla locaţia de desfăşurare a probelor studenţii au avut de rezolvat probleme de logică.

Ziua de miercuri a reprezentat şi ultima zi în care studenţii au putut să trimită pozele pentru concursul foto. Acesta s-a desfăşurat pe 2 categorii: “Back to the origins” şi “Cea mai eco cameră”.

Joi, 24 februarie, studenţii sunt invitaţi să sărbătorească evenimentul, împreună cu organizatorii, la “Green Party”. Petrecerea va avea loc în Janis la Stuf, iar intrarea va fi condiţionată de purtarea unui obiect vestimentar de culoare verde.

Vineri, 25 februarie, va fi ultima zi de evenimentului, în care se va încheia workshop-ul cu harta României şi va fi anunţat judeţul câştigător.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!