Thomas Melchior / Petre Inspirescu @ Club Midi

Home $ Articole $ Thomas Melchior / Petre Inspirescu @ Club Midi

by | Feb 25, 2011 | Articole

Thomas Melchior (live act) / Petre Inspirescu / Kid Chriss

Pret intrare: 15 lei pana la h00.00 / 30 lei dupa h00.00 | RSVP

Thomas Melchior, cu primul său album solo, este al treilea fondator al minimal techno-ului, după Peter Ford şi Ricardo Villalobos. Artistul,care a trăit în Londra mai mult de 20 ani, şi-a început cariera alături de nume ca J. Saul Kane (Depth Charge), Carl Craig şi Baby Ford în Anglia la începuturile anilor ’90. Bazându-se pe începuturile acid house-ului, şi-a creat propriul sound, mult mai abstract şi minimal.
Colaborare…a cu Peter Ford şi release-urile la label-urile Trelik şi l-fach au pus bazele sound-ului minimal pentru multe generaţii de dj şi producători care au urmat.
La fel ca Ricardo Villalobos, Thomas nu pune niciodată numai retro sau deep house; are darul de a se plimba în seturile sale prin întreg universul său muzical: “he always seems to have the knack of finding the exact point of intersection where depth and flow, lightness and groove meet.”

În orasul adoptiv, Bucureşti, Pedro aka Petre Inspirescu a fost mereu una dintre figurile fundamentale, împreună cu complicii lui constanţi, Rhadoo şi Raresh. Şi-a început cariera în 1999, în mult regretatul club Web. Acum 5 ani a devenit rezident la Circoloco, DC10 Ibiza şi de atunci, modul în care percepe şi simte muzica electronică s-a schimbat radical.
În ultimii patru ani, apariţiile în toată lumea i-au adus numele pe buzele multora, intensificând interesul pentru prolifica scenă românească, un subit avanpost de muzică electronică progresistă.
Încă de la început, Pedro a fost puternic influenţat de deep house şi de varietatea de stiluri – nu numai în muzica electronică. Seturile lui sunt pe atât de complicate pe cât
irezistibil de atractive; ca şi producător piesele lui te scot din circuit, fiind totodată şi metodice. Deţine împreuna cu Rhadoo şi Raresh labelul [a:rpia:r], iar alte detalii sunt inutile. Dacă l-ai ascultat măcar o dată, ştii despre ce vorbim!

Thomas Melchior va fi prezent pentru a 3-a oara la Midi. El a mai fost prezent in noiembrie 2009 cat si la closing party-ul din iunie 2010.

#Concurs: 15 invitatii puse la bataie. Recomanda acest eveniment pe facebook si lasa un comentariu, mai jos, sa stim pe cine premiem. Castigatorii au fost anuntati 😉

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!