Buna! Ce faci?

Home $ Cinema $ Buna! Ce faci?

by | Feb 28, 2011 | Cinema

Premiera de gala: Buna! Ce faci?

Regizorul Alexandru Maftei şi actorii principali Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu vor lua parte la premiera de gală a filmului şi vor răspunde întrebărilor publicului la finalul proiecţiei, într-o sesiune de Q&A.

Intrarea este deschisă publicului, la preţul unui bilet obişnuit.

Povestea are la bază un fapt real, pe care „Dilema veche” îl semnala la începutul lui 2006, la rubrica „Cu ochii în 3,14”. „Printre «cele mai năstruşnice ştiri din 2005», antologate de Corriere della Sera la începutul lui ianuarie 2006 se afla şi aceasta: o «ea» şi un «el» cam de vârsta a doua au flirtat îndelung pe chat, pe bază de nickname, desigur, dându-se liberi şi endepandanţi. După vreo şase luni de «concubinaj» virtual, timp în care şi-au dat seama cu plăcută uimire cât de bine se potrivesc (în idei, gusturi, valori, etc., etc.) au hotărât să se întâlnească şi «pe viu». La întâlnire, surpriză: au constatat că sunt soţ şi soţie”, astfel sună notiţa din care s-a născut scenariul scris de Lia Bugnar şi transpus pe peliculă de Alexandru Maftei.
„Mi-am propus să fac un film de dragoste. Un altfel de film românesc. Pe care să-ţi facă plăcere să-l vezi. O poveste universală frumoasă, filmată inedit şi ritmat, jucată cu căldură şi umor. Îmi doream un film în care muzica să fie foarte prezentă şi specială. Am vrut să invoc puţin magia cinematografului – atât de lipsită în ultima vreme pe la noi”, spune regizorul Alexandru Maftei.

Bună! Ce faci?” va rula, începând din 4 martie, la Cinema City Iulius Mall şi Cinema „Florin Piersic” din Cluj.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!