Poze: Grimus au concertat in My Way

Home $ Articole $ Poze: Grimus au concertat in My Way

by | Apr 14, 2011 | Articole

My Way” ul a găzduit aseară un concert, pe cât de autohton, pe atât de extravagant. După ce băieţii de la Grimus şi-au lăsat timp cu apariţia pe scenă, probabil şi din cauza publicului iniţial mic la număr (învăţat de altfel cu stilul localurilor clujene, unde ora scrisă pe afiş nu coincide nici pe departe cu ora reală a începerii unui concert), până la urmă însă au început să se echipeze spre bucuria fetelor poziţionate pe cele mai favorabile locuri. Si dă-i drumul la nebunie! “Uite-l pe Bogdan! Unde-I Bogdan? A dispărut Bogdan! Ah, uite-l! E acolo în spate, în public! Si acum? Ioi! S-a urcat pe masă, apoi altă masă! Si acum Bogdan agăţat de bară, şi vai!…. Nebunul sare de pe scenă!”

Vizibil echipata cu multă, suprinzător de multă energie, trupa a reuşit să facă un spectacol de zile mari, spre încântarea / surprinderea / şocul publicului şi reacţia sa iniţial nu neapărat în concordanţă cu starea artiştilor. Nu a trebuit totuşi mult să străbată energia şi în rândul publicului, pregătit să răspundă oricărei porniri “bogdăniceşti”. Nu prea mai conta dacă erau piese proprii sau mici cover-uri, de altfel foarte bine executate; toată lumea cânta, dansa, dădea impresia unui început de weekend promiţător în mijlocul săptămânii. Nu vine totuşi ca o surpiză , având în vedere succesul artiştilor din ultima vreme.

Intrând iniţial drept “o altă formaţie” de alternativ din Cluj în postura de trupă de deschidere pentru deja pe atunci cunoscutul Kumm, managerul acestuia decide sa le faciliteze novicilor de la Grimus apariţia pe scenele bucureştene, primul concert Grimus din capitală, din “Club A” mai precis, fiind televizat pentru emisiunea Remix- Rock Forum de pe TVR. Incet single-urile trupei încep să se regăsească în clasamentele Romtop de la City FM. Cea mai mare priză la public par a avea piesele “Solitude” şi “In a glimpse”, cea din urmă rămânând pe primul loc timp de 5 săptămâni şi ajungând chiar să fie difuzată la Insomnia Radio UK. Participarea artiştilor de la Grimus la cele mai mari festivaluri din ţară le măreşte şi notorietatea de aici, oferindu-le un loc favorizat în rândul artiştilor de alternativ. Momentul de apogeu probabil este atins odată cu prestaţia trupei în concertul de deschidere a marii artiste Sophie Ellis-Bextor.

Panikon”, primul şi deocamdată singurul album al trupei, reuşeşte o detaşare a acesteia de alternativul decăzut în tipicul autohton prin idei inovative şi linii muzicale foarte îndrăzneţe, caracterizate de treceri remarcabile si ritmuri foarte variate. De aceste atuuri au dat dovadă artiştii şi aseară, având un performance live foarte bun (de fapt în general se poate observa că în ultima vreme tot mai multe trupe româneşti de rock reuşesc să convingă şi live). Oricum… încercându-se aici o scurtă concluzionare a serii trecute, se poate spune că sperăm în viitor la prestaţii la fel de “ieşite din tipar” şi… poate la un nou album!?

Denisa Seician

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!