Altar – 20 de ani mai tarziu

Home $ Articole $ Altar – 20 de ani mai tarziu

by | Apr 28, 2011 | Articole

Concert: Altar

ALTAR s-a infiintat in anul 1991 la Cluj. Dupa cateva concerte sustinute pe plan local, formatia face prima “iesire” la Festivalul Samrock’91 unde obtine premiul de popularitate. Consacrarea pe plan national are loc la STUDFEST Timisoara’92, Altar fiind revelatia acestui festival.
…In scurt timp, in urma unei activitati ascensionale, prin participarea la cele mai importante manifestari de gen alaturi de nume sonore ale rock-ului international precum Ian Gillan, Uriah Heep, Anathema, aparitii TV si sustinerea de concerte in orase mari ale tarii,grupul Altar se impune ca unul dintre cele mai valoroase nume ale rock-ului din Romania. [ “Altar este unica in istoria rock-ului romanesc. Dupa stiinta mea, nici o alta trupa nu a avut un impact imediat cu publicul.Or,daca impactul s-a produs atat de repede,asta inseamna ca Altar vorbeste pe limba generatiei lor.”(Aurel Mitran,impresar muzical)] 
…Conceptia muzicala deosebita si aparitia scenica efervescenta fac ca grupul sa se bucure de o mare popularitate in randul publicului si de aprecierea criticilor de gen. In 1993, Altar lanseaza primul album: “The last warning”. Acesta este cel mai bine vandut album de rock de dupa 1989, iar trupa primeste premiul Pop Rock & Show pentru cel mai bun grup de muzica rock in 1993. Altar inregistreaza si lanseaza al doilea album in 1995 .Noul produs ,”Respect”, este sustinut de o aparitie live in cadrul celui mai important eveniment al anului, Skip Rock, alaturi de Kreator si Iron Maiden. In 1998, la implinirea a 7 ani de existenta, grupul Altar scoate pe piata al 3-lea album – ce reflecta maturitate si profesionalism, cu o muzica actuala care imbina stilul inconfundabil al trupei cu o orchestratie inspirata. Noul album,”Born again” se bucura de mare succes si pozitioneaza din nou formatia in postura de leader al genului rock in Romania. In 2003, dupa o pauza de patru ani, Altar revine in forta si deschide concertul Sepultura de la Bucuresti cu un recital “best of” care instaleaza delirul in randul publicului prezent la Arenele romane. La inceputul anului 2006 Altar lanseaza cel de-al 4-lea album,”Atitudine”. In premiera, versurile sunt in limba romana, mesajul fiind protestatar, pe alocuri ironic la adresa regulilor impuse care incearca sa ingradeasca dreptul oamenilor de a fi cu adevarat liberi. Altar pastreaza linia care a facut ca trupa sa se bucure de popularitate de-a lungul timpului: agresivitate, energie pura, Atitudine.

Anul 2009 aduce E.P.-ul Under Control – o nou suflu, un nou nivel de energie pura si forta, un upgrade al muzicii Metal din Romania si totodata un preview al viitorului album. In prezent ALTAR se afla in studio si inregistreaza cel de-al 5-lea material discografic, care se anunta a fi de departe cel mai complex si puternic produs al trupei de pana acum, o capodopera a intregii cariere de 20 de ani.

#Concurs: 3 invitatii puse la bataie. Pentru a intra in concurs se posteaza link-ul evenimentului pe wall-ul vostru de facebook. Reveniti cu un comentariu pentru verificare. Castigatorii se anunta in ziua evenimentului. Felicitari Bura Dana, Pop Alex Dan si Andrei Spatariu 🙂

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!