Lavagance @ Booha Bar

Home $ Articole $ Lavagance @ Booha Bar

by | May 9, 2011 | Articole

Seara INDIE-ROCK / ELECTRO-ROCK’N’ROLL cu Lavangance

In deschidere: Hot Casandra

Lavagance sunt o trupa de electro/rock’n’roll cu influente puternice de indie/rock din capitala Slovaciei, Bratislava. S-au format in anul 2004, iar prima aparatie scenica au avut-o chiar in anul urmator. Au urmat sute de concerte, participari la festivale renumite ca PULSE FESTIVAL (UK), FREQUENCY FESTIVAL (AT), POHODA (CZ), turnee, videoclipuri difuzate la MTV Europe pe heavy rotation. Muzica lor aminteste de soundul unor trupe renumite ca: Depeche Mode, IAMX, Lamb, Radiohead sau Portishead. In 2006 Federatia Internationala a Industriei Fonografice “AUREL IFPI” – Premiile Asociatiei Nationale Slovace le acorda 3 premii:
* Premiul pentru cel mai bun videoclip “Miles”
* Cea mai buna trupa
* Cel mai bun album alternative „Back To Attraction”
In 2007 primesc din nou Premiul AUREL pentru „Cea mai buna coperta de album-Orthodox Experience” si sunt Nominalizati la categoriile de „Cea mai buna trupa” si „Cel mai bun Sound”. Tot in acest an, „Orthodox Experience” este votat de ascultatorii radiolui national RADIO FM ca fiind cel mai bun album al anului.
Pe langa asta, LAVAGANCE au deschis pentru 3 trupe de renume international dupa cum urmeaza:
* Duran Duran: Astronaut tour, Bratislava – Incheba, 2006
* Depeche Mode: Tour Of The Universe, Bratislava – Inter Stadium, 2009
* Mando Diao: Give Me Fire Tour, Vienna – Stadthalle, 2009
In doar 7 ani au reusit sa isi creeze un CV demn de invidiat cu 5 albume la activ, ultimul fiind produs de mastermindul Eddie Stevens, cel care a lucrat cu Fatboy Slim, Moloko si Zero 7.

Hot Casandra este cel mai nou proiect de electronic pop experimental al lui Paul Ballo, cunoscut pana acum ca si baterist in trupe ca Go to Berlin sau Kumm. Muzica lui se adreseaza ascultatoriilor genului electronica/pop, gen reprezentat de trupe ca: THE KNIFE, Ladyhawke, LA ROUX, Peaches.

#Concurs: 3 invitatii puse la bataie. Pentru a participa la concurs trebuie sa postati acest eveniment pe wall-ul vostru de facebook si sa reveniti cu un comentariu pentru verificare. Castigatori au fost anuntati.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!