Unde se pot angaja clujenii?

Home $ Știri Cluj $ Unde se pot angaja clujenii?

by | May 16, 2011 | Știri Cluj

Joia aceasta debutează la Casa Studenților cea de a zecea ediție a Târgului de Cariere Cluj-Napoca:

  • Locuri de muncă în cadrul a 120 de companii angajatoare
  • Peste 7000 de candidați: studenți, absolvenți, angajați, necalificați, șomeri și experimentați
  • Mii de seturi de cărți de dezvoltare personală cadou pentru vizitatorii târgului

În 19 mai, la ora 10:00, se deschid porțile celei de a zecea ediții a Târgului de Cariere de la Cluj-Napoca.
120 de companii îi așteaptă la standuri pe clujenii interesați de un loc de muncă, oferindu-le posturi în cele mai variate domenii. Ofertele se adresează tuturor categoriilor sociale, atât șomerii, cât și cei deja angajați, atât cei experimentați, cât și cei fără experiență putându-și găsi un loc de muncă potrivit cu profilul lor, indiferent de vârstă și de specializare.
Târgul este deschis timp de două zile, joi și vineri, (19 și 20 mai) între 10:00 și 16:00 în fiecare zi și are loc la Casa Studenților.

Cine angajează la Cluj-Napoca?
120 de angajatori au ales să-şi recruteze personalul din Cluj-Napoca. Printre aceștia se numără: Aegon, Arabesque, Bombardier, Clujana, Emerson, Friesland Campina, Gameloft, Grand Hotel Italia, iQuest, Kaufland, Lidl și Terapia Ranbaxy.

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele care va fi deschis în curând în Bună Ziua, își face la Târgul de Cariere prima apariție publică, prezentând o ofertă variată de posturi în domeniul hotelier. TIFF, festivalul emblemă al Clujului, este prezent la TdC cu o serie de joburi plătite, dar și cu unele pentru voluntari. Kaufland vine la Târgul de Cariere cu posturi în noul centru logistic de la Turda.

La eveniment mai sunt prezente companii locale de tradiție, precum Clujana, Friesland Campina sau Terapia Ranbaxy, dar și multinaționalele stabilite la Cluj în ultimii ani, între care Bombardier, Emerson și Sykes.

Lista integrală a companiilor participante la Târgul de Cariere poate fi consultată pe site-ul evenimentului.

În ce domenii se fac cele mai multe angajări?
Cele mai bine reprezentate domenii în oferta târgului sunt sfera industriei (cu posturi pentru cei super-specializați, dar și pentru necalificați), în servicii (comerț, centre de servicii), în domeniul financiar și al vânzărilor. De asemenea, bine reprezentate la TdC sunt sectorul IT și cel al comerțului, cu posturi atât pentru calificați, cât și pentru necalificați. Companiile de recrutare vin cu o listă lungă de propuneri de joburi în domeniul serviciilor, unele chiar în afara județului sau a țării.

Cum se desfășoară Târgul de Cariere
120 de companii îi așteaptă joi și vineri la standuri pe clujenii aflați în căutarea unui loc de muncă. Angajările nu se vor face pe loc, dar la târg pot avea loc discuții, pre-interviuri și se pot depune CV-uri.
Specialiștii le recomandă participanților la târgurile de cariere să se pregătească pentru aceste evenimente, pentru a-și maximiza șansele de a-și găsi un loc de muncă. Înainte de a veni le târg e bine să te informezi despre companiile participante, despre domeniile în care activează și despre ofertele lor de locuri de muncă, dacă sunt afișate pe site-ul organizatorilor.
Candidaților li se mai recomandă să vină pregătiți cu CV-uri și să intre în discuții cu angajatorii prezenți la stand. Târgurile de cariere sunt o șansă unică pentru candidați de a sta față în față chiar cu cei care îi vor primi la interviurile de mai târziu și de a le face chiar de la început o impresie bună.

Înainte de târgul efectiv, TdC le oferă clujenilor șansa de a participa gratuit la trei seminarii de dezvoltare personală, susținută de traineri experimentați în carieră și în antreprenoriat. Detalii aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!