Piaţa Unirii – kilometrul zero al TIFF 2011

by | May 26, 2011 | Festivaluri

În perioada 3-12 iunie, în cadrul celei de-a zecea ediţii TIFF, una dintre cele mai spectaculoase şi apreciate locaţii open air ale festivalului, Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, a pregătit clujenilor un program plin de proiecţii şi evenimente, desfăşurate atât în timpul zilei, cât şi seara.

Inaugurat în 2010 ca spaţiu de proiecţie open air, sub titulatura de Ursus Open Air, spaţiul de proiecţie din Piaţa Unirii s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului, în fiecare dintre cele 10 seri ale festivalului, peste 1000 de spectatori savurând producţii de top, de la comedii de senzaţie şi documentare originale până la poveşti de dragoste memorabile şi drame impresionante.

În 2011, pe lângă proiecţiile nocturne din cadrul Ursus Open Air, cinefilii vor avea numeroase opţiuni de petrecere a timpului liber şi în timpul zilei, oferta de evenimente fiind cât se poate de tentantă.

Startul proiecţiilor Ursus Open Air din Piaţa Unirii, va fi dat vineri, 3 iunie, ora 20:30 cu filmul Nevasta la putere / Potiche (r. Francois Ozon), comedia care marchează deschiderea oficială TIFF 2011, urmând ca pe întreaga durată a festivalului, spectatorii să fie răsfăţati cu alte 9 titluri hit, precum Vallanzasca (r. Michele Placido), selecţionat la Festivalul de la Veneţia în 2010 – un film despre cel mai celebru mafiot italian al anilor 70, cu actriţa Monica Bîrlădeanu într-un rol important, Verii/ Primos, al treilea film al regizorului spaniol Daniel Sánchez Arévalo, după Albastru închis aproape negru şi Graşii, prezente în Competiţia TIFF în ediţiile precedente şi ambele recompensate cu Premiul Publicului, Ursul (r. Dan Chişu), un road-movie savuros lansat recent pe marile ecrane din România, sau Trezirea la realitate/ Rabbit Hole (r. John Cameron Mitchell), film ce i-a adus lui Nicole Kidman o nominalizare la Premiul Oscar pentru Cea mai Bună Actriţă într-un Rol Principal.

Deschiderea oficiala de anul trecut:

Pasionaţii de fotbal vor putea urmări pelicula Fratele/Hermano (r. Marcel Rasquin), povestea a doi tineri fotbalişti care îndrăznesc să spere la o viaţă mai bună atunci când un descoperitor de talente îi invită să dea probă pentru cea mai bună echipă a oraşului, Clubul de Fotbal Caracas.
Fanii celebrei actriţe Keira Knightley o vor putea admira în drama Să nu mă părăseşti/ Never let me go (r. Mark Romanek), ce îi reuneşte în distribuţie şi pe Carey Mulligan şi Andrew Garfield.

Cine zice ăla este!/ Mine Vaganti (r. Ferzan Ozpetek) este un alt titlu de care clujenii se vor putea bucura la Ursus Open Air.

Oferta de filme este completată şi cu producţiile Sunetul zgomotului/ Sound of noise (r. Ola Simonsson, Johannes Stjärne Nilsson) şi Viaţa peştilor/ La vida de los peces, al patrulea lungmetraj din cariera regizorului Matias Bizé, prezent în ediţiile precedente ale TIFF-ului cu hiturile En la cama, Sábado şi Lo bueno de llorar.

Intreg programul filmelor ce vor rula in Piata Unirii poate fi gasit aici.

Costul unui bilet la proiecţiile din cadrul Ursus Open Air este de 5 lei, excepţie făcând biletele pentru Gala de deschidere TIFF 2011 – 15 lei. Biletele pot fi achiziţionate la casele de bilete TIFF, începând cu data de 30 mai.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This