Poze: Gala de deschidere a TIFF 2011

Home $ Festivaluri $ Poze: Gala de deschidere a TIFF 2011

by | Jun 4, 2011 | Festivaluri

TIFF 2011 a debutat cu un spectacol deosebit, magie si emotie…
Peste 2000 de oameni au fost prezenti la eveniment, multi dintre ei ramanand in exteriorul spatiului Ursus Open Air.

Tudor Giurgiu – preşedintele şi fondatorul TIFF, a ţinut să mulţumească tuturor celor ce au ajutat festivalul să ajungă la ediţia cu numărul zece, invitându-i pe scenă inclusiv pe cei mai fideli membri ai echipei TIFF, de la prima ediţie şi până în prezent, oameni ale căror devotament şi implicare de-a lungul celor nouă ani de până acum au fost recompensate cu Diploma pentru Susţinerea Festivalului Internaţional de Film Transilvania – 2002-2011.

Mihai Chirilov, Directorul Artistic al festivalului, a împărtăşit publicului din Piaţa Unirii un moment-cheie al genezei TIFF: modul în care o idee extrem de îndrăzneaţă s-a materializat în cel mai important eveniment cinematografic din România şi, deja, un festival respectat pe plan european şi mondial. „În septembrie 2001, Tudor Giurgiu m-a invitat să bem o bere pe terasa Everest din centrul Bucureştiului, unde mi-a povestit despre un proiect: TIFF. Nu mi-am imaginat atunci că, nouă ani mai târziu, TIFF va deveni un Everest al evenimentelor cinematografice din România”, a adăugat criticul de film.

Gala de Deschidere a celei de-a zecea ediţii TIFF a avut parte de un moment cu totul special, dedicat criticului de film Alex Leo Şerban. ALŞ a încetat din viaţă la începutul lunii aprilie. În această seară, echipa festivalului a simţit lipsa unuia dintre cei mai apropiaţi oameni ai festivalului, unul dintre prietenii de preţ ai TIFF-ului, încă de la prima ediţie. Alături de producătorul şi regizorul Bobby Păunescu, Preşedintele TIFF a anunţat lansarea unei burse care poartă numele lui Alex Leo Şerban. Astfel, proiectul în dezvoltare al unui tânăr cineast român va avea posibilitatea să fie îmbunătăţit şi susţinut printr-o bursă la Columbia University din New York.

Un spectacol electrizant, plin de magie şi lumină, a completat perfect seara de deschidere a TIFF 2011. Visul lui Herbert, al renumitei trupe franceze de artă stradală Compagnie des Quidams, a tăiat respiraţia tuturor celor care au umplut până la refuz cea mai mare piaţă a Clujului. Ritualul interpretat de cele cinci personaje aparţinând spaţiului cosmic, în încercarea lor de a ajuta un astru să se ridice la cer, a impresionat audienţa, care a urmărit cu sufletul la gură întregul spectacol.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!