Ziua 5 la #tiff2011

by | Jun 8, 2011 | Festivaluri

Ziua 5 la TIFF 2011 a inceput, cel putin pentru mine, mai tarziu. Pentru ca aveam de pierdut 2 ore, am ales un film la intamplare… Mare greseala! Balada trista de trompeta a rulat la Casa de Cultura a Studentilor si, desi a fost un film wow si nu in sensul bun, m-a tinut captiv pana la sfarsit. Inteleg ca filmul a luat si premii dar sincer acum.. pe ce “materiale” a fost regizorul de a putut scoate asa ceva?

Trecand mai departe, seara am fost la Opera Plaza pentru un eveniment legat de online. On OFF #2 a strans mai tot online-ul clujean la cateva prezentari, discutii si dezbateri. Anul asta TIFF-ul este mult mai prezent in online si descurca foarte bine iar legatura cu comunitatea locala este tot mai stransa. Bravo!

Evenimentele de seara sunt cele mai importante in fiecare zi de TIFF. Desigur, nu vorbesc doar de unul singur, in fiecare seara esti pus sa alegi… Aseara am ales experienta de la Castelul Banffy – Bontida desi evenimentul de la TIFF Meeting Point cu RObotzii nu era de ratat.

Dupa premiera de anul trecut, organizatorii au pregatit si pentru acest an un eveniment special. Odessa in flacari, unul dintre titlurile de referinta ale cinematografiei europene din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a fost filmul ales pentru proiectia speciala. Filmul a fost recent redescoperit in arhivele de la Roma desi initial s-a crezut pierdut.
Odessa in flacari este o co-productie romano-italian care prezinta o pagina dureroasa din istoria Celui de-al Doilea Razboi Mondial: drama refugiatiilor din Basarabia si ororile comise asupra lor in timpul ocupatiei sovietice.
Celebra soprana Maria Cebotari, unul dintre marile staruri autohtone ale perioadei interbelice, joaca rolul unei cantarete de opera din Basarabia, aflate cu fiul ei in Chisinau in momentul invaziei sovietice. Interesant a fost de vazut un film cu o actiune ce se desfasura pe meleagurile noastre si cu personaje in port popular romanesc ce vorbeau fluent italiana 🙂

Proiectia a fost sold-out. Peste 1.300 de persoane au fost prezente la Castelul Banffy.

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This