Iggy and the Stooges la Tuborg Green Fest Peninsula

Home $ Știri Cluj $ Iggy and the Stooges la Tuborg Green Fest Peninsula

by | Jul 25, 2011 | Știri Cluj

Una din cele mai mari legende ale muzicii rock vine alături de formaţia sa, Iggy and the Stooges, înfiinţată în 1986, pentru prima oară în România, la Tuborg Green Fest Peninsula! Considerat înaintaşul stilului punk, Iggy va cânta pe malul Mureşului sâmbătă, 27 august, pe Tuborg Main Stage, aducând piese de pe albumul de mare inspiraţie din 1972 – Raw Power, precum şi multe alte melodii care au influenţat generaţii întregi de artişti şi au încântat milioane de fani. Iggy Pop este cel mai energic solist al tuturor timpurilor, iar cariera sa a început în urmă cu mai bine de 50 de ani, ca toboşar. Al treilea disc înregistrat alături de Stooges, avându-l pe David Bowie ca producător – Raw Power – nu a adus succes imediat trupei, însă a devenit, pe parcursul anilor, unul din albumele determinante ale istoriei muzicii rock, iar mulţi atribuie naşterea stilului punk apariţiei acestui material discografic.

În 2007, Stooges au fost rechemaţi la „datorie”, la iniţiativa lui Iggy Pop, însă elanul s-a oprit în 2009, odată cu moartea chitaristului Ron Asheton. Însă Iggy, tot în acel an, l-a căutat pe vicepreşedintele Sony Electronics, chitaristul James Williamson, care a participat şi el în mod activ la crearea albumului Raw Power, să se alăture trupei, reeditând discul. Iggy nu a influenţat doar naşterea mişcării punk, ci şi artiştii genurilor garage, indie sau hard rock. Titluri precum Lust for Life, Passenger, Real Wild Child, sau piesele China Girl şi Tonight, scrise împreună cu Bowie, sunt binecunoscute peste tot în lume.

Alţi artişti care concertează la Tuborg Green Fest Peninsula
Trupa de punk Recycle Bin – care a compus muzica pentru reclama TV a Peninsula, din 2010 – va deschide ediţia din acest an a festivalului, pe scena mare, iar punk-ul maghiar va fi reprezentat şi el, la Tuborg Green Fest Peninsula, de Alvin és a mókusok, care vor cânta pe 27 august la Kiss Terrace.

Şi Magashegyi Underground revine la cel mai mare festival din România, peninsularii având ocazia să se distreze pe 25 august, în faţa Talent Stage-ului, pe ritmurile de alter-pop cântate de Bocskor Bíborka.
La şirul numelor internaţionale adaugăm încă unul: vineri, 26 august, înaintea starului de renume mondial al genului trance, Markus Schulz, va mixa în Freedom Music Arena duo-ul olandez Sunnery James & Ryan Marciano.
Metalul ungar va fi şi el bine reprezentat pe malul Mureşului, deoarece pe 28 august, înainte de concertul suedezilor de la Hammerfall, pe scena mare vor urca cei de la Pokolgép.
Cea mai populară trupa ungară de rock, Tankcsapda, nu va lipsi de la Tuborg Green Fest Peninsula, recitalul băieţilor – singurul din acest an din Ardeal – având loc în prima zi a festivalului, pe 25 august, de la ora 21 pe scena mare 12 trupe intră în concurs pentru şansa de a cânta la Sziget

Tuborg Green Fest Peninsula nu înseamnă doar concerte ale unor staturi internaţionale, evenimentul acordând tot timpul importanţă susţinerii talentelor locale. În acest sens, Peninsula şi TuborgSound pornesc împreună, pe 25 iulie, un concurs, care va selecţiona 12 trupe – cu ajutorul publicului şi a specialiştilor de la festivalurile Sziget, Volt, Peninsula şi de la Tuborg şi Rock FM. Formaţiile alese vor cânta la Tuborg Green Fest Peninsula, la Talent Stage powered by TuborgSound, iar juriul va alege 3 trupe care vor participa anul viitor la festivalurile Sziget, Volt, sau Peninsula. Detalii pe www.peninsula.ro şi www.tuborgsound.ro.

Tuborg Green Fest Peninsula are loc între 25 şi 28 august 2011 la Târgu Mureş, în vecinătate Complexului de Agrement Weekend, pe malul Mureşului. Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi pe www.eventim.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!