O nouă acțiune de cartare în județul Cluj!

Home $ Știri Cluj $ O nouă acțiune de cartare în județul Cluj!

by | Aug 11, 2011 | Știri Cluj

Membrii echipei de organizare “Let’s do it, Romania!” 2011 a județului Cluj anunță pentru sâmbătă, 13 august 2011 începând cu ora 09:00, în parcarea Polus Center, o nouă acțiune de cartare a gunoaielor ce vor face obiectul Marii Curățenii din data de 24 Septembrie și vă invită, încă o dată, să luați parte la procesul de promovare a acestui eveniment, care va avea loc în fiecare sâmbătă a lunii August.

“Let’s do it, Romania!” este un proiect care face apel la spiritul civic al tuturor membrilor societății civile și care își propune, drept urmare, să aducă împreună, în vederea realizării unui țel comun, toți actorii scenei sociale din România.

La ediția de săptămâna trecută s-au mobilizat 10 bicicliști și 3 autoturisme. S-a reușit astfel alocarea a 12 zone de cartare. Se doreste acoperirea a 700 de zone de cartare ale județului Cluj.

Pe lângă deținătorii de autoturisme, se pot implica și bicicliștii clujeni, amatori sau profesioniști, cărora anul acesta li se adresează evenimentul “Let’s bike it!” – cartarea “din șa”.

Voluntarii vor avea nevoie de:

– mijloc de transport (autoturism, motocicletă, bicicletă);
– aparat de fotografiat;
– dispozitiv GPS (la nevoie organizatorii vor pune la dispoziție un astfel de dispozitiv);
– ținută lejera (ca pentru o plimbare în natură).

Alte informații necesare :

– Fiecare echipă, înarmată cu un GPS, va căuta mormane de gunoi, va nota coordonatele GPS la care se găsesc, volumul și compoziția acestora și le va face poze. La întoarcerea acasă se vor încărca pozele cu mormanele găsite pe site, coordonatele lor și descrierea fiecăruia. În felul acesta va fi completată harta gunoaielor din județ, etapă extrem de importantă.

Pentru mai multe detalii contactați echipa locală din județul Cluj a proiectului “Let’s Do it, Romania!”, prin Raluca Hedeș, membru al echipei de Comunicare la numărul de telefon 0753 906 619, sau prin e-mail la [email protected].

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!