Cască Urechea

Home $ Articole $ Recomandări $ Cască Urechea

by | Aug 26, 2011 | Recomandări

“Casca Urechea” este o campanie publică de prevenire a posibilelor accidente ce pot avea loc în zonele pietonale, ca urmare a purtării căştilor în timpul deplasării (inclusiv pe bicicletă, skate, role etc.).

“Casca Urechea” a fost inițiată în 15 august de 3 studente ambițioase de la Facultatea de Stiințe Politice, Administrative și ale Comunicării din anul I: Anca Dima, Marina Calestru și Iulia Romana Băgărean. Punctul de plecare al campaniei a fost experiența personală, susținută de cea a prietenilor dar și o întrebare lansată pe o rețea de socializare: ”Vi s-a întâmplat să fiţi la un pas de accident/să fiţi accidentat(ă) în timp ce ascultaţi muzică în căşti pe stradă?”. Un număr mare de persoane au răspuns la întrebarea-provocare și unii chiar au împărtășit experiențele lor.

Campania se adresează în special locuitorilor din Cluj-Napoca. În oraș există multe străzi înguste, cu un singur sens, iar în aceste condiții posibilitatea unor accidente cauzate de purtarea căștilor crește. Echipa G.A.H.O.S. (acronim pentru “Girls Against Headphones On the Street”) vrea să atragă atenția publicului clujean asupra acestei probleme.

Obiectivul campaniei este să îi determine atât pe pietoni, pe cicliști dar și pe cei care intră în publicul general să devină mai atenți atunci când poartă căști. Ca alternativă, echipa G.A.H.O.S. sugerează purtarea unei singure căști sau a ambelor căști la un volum redus, pentru a auzi traficul.

Mai multe detalii se pot găsi pe pagina de Facebook a campaniei.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!