Balet pe gheata: Spargatorul de Nuci

Home $ Articole $ Balet pe gheata: Spargatorul de Nuci

by | Sep 29, 2011 | Articole

Celebrul balet de stat, pe gheata, din St. Petersburg (Rusia) in premiera la Cluj-Napoca.

Gheaţă adevărată pe scena Operei Române în două spectacole extraordinare, 18 ianuarie 2012, orele 18:00 si 21:00.

Pret bilet: 90 – 400 lei

Cea mai faimoasă trupă de balet pe gheată din lume, “SAINT PETERSBURG STATE BALLET ON ICE” revine în Romania cu o premieră absolută la Cluj-Napoca. Opera Română va găzdui pe data de 18 ianuarie 2012 decorul feeric creat pe gheaţa pe care balerinii patinatori vor interpreta celebrul balet “Spargatorul De Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovsky.

Trupa Baletului de Stat pe Gheata din Saint Petersburg este considerată una dintre bijuteriile Rusiei şi turneele sale interaţionale au fost întotdeauna încununate cu succes.
Practic, prima trupă de balet pe gheaţă din lume, Baletul de Stat pe Gheaţă din Saint Petersburg, a fost înfiinţat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru!

Piesa “Spărgătorul de nuci”, care a fost şi prima pusă în scenă de acestă companie, se menţine până în zilele noastre ca cea mai monumentală producţie de acest gen. Astăzi, cei 80 de balerini patinatori, majoritatea câstigatori ai multor medalii internaţionale la patinaj artistic, pregătiţi de coregrafi renumiţi în arta baletului clasic rusesc, împreună cu recuzita lor de aproximativ 800 de cosume, cuceresc fără exceptie orice audienţă întâlnită. Printre ei se află şi câştigătorii medaliilor olimpice de aur la patinaj artistic Ludmila Beloussova, Oleg Protopopov sau Alexei Ulanov. Superbele poveşti puse în scenă imbină într-o manieră unică aranjamentul simfonic al muzicii cu coloritul costumelor şi maiestria balerinilor!

Spectacolele organizate la Cluj-Napoca, coproducţie ruso-germană-româna, reprezintă o premieră absolută şi din punct de vedere tehnic. Datorită complexităţii instalării unui ring de gheaţă de 120mp, în interiorul Operei Române a trebuit, practic, construită o nouă scenă care va fi ansamblată într-un timp record în noaptea dinaintea spectacolului. În aceeaşi noapte, cele 2500 kg de gheaţă pisată, produse în zilele anterioare spectacolelor, vor fi transformate într-un bloc compact. Consumul de curent al acestui spectacol va fi cel mai mare din istoria Operei Române iar, pentru aceasta, compania Electrica va asigura o legatură specială si un generator de curent de mare putere ca rezerva.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!