Omul cu Sobolani @ Club Boiler

Home $ Articole $ Omul cu Sobolani @ Club Boiler

by | Nov 14, 2011 | Articole

Concert: Omul cu Sobolani – lansare “Retro”

In deschidere: Mojo Barrel Band

Pret intrare: 20 lei

RETRO este o colecţie de piese româneşti mai vechi şi mai noi, reinterpretate în maniera Omul cu Şobolani.

“Am ales ce muzică ne-a plăcut din acea perioadă şi am cântat piesele cum am ştiut noi mai bine. Nu e vreun demers academic sau vreo judecată de valoare. E doar un “mulţumim” respectuos pentru câţiva oameni mari, care ne-au inspirat. Nu trebuie să fii vreu geniu ca să-ţi dai seama că un Alexandru Andrieş, un Mircea Baniciu sau Phoenix nu se vor mai întâmpla prea curând în muzica din România. Pe domnii de mai sus suntem norocoşi să-i avem. Şi n-avem voie să-i uităm. Au meritat aplauzele publicului lor de atunci şi merită în continuare aplauzele publicului nostru mai tânăr de acum!”

“Am lucrat la piese gândindu-ne la cum le-am fi cântat dacă erau cântecele noastre. După 7 albume şi mai bine de 13 ani de cântat, simţeam nevoia de o provocare. Ceva din care să învăţăm mai multe despre noi. Nu cred că am fi reuşit să cântăm piesele de pe RETRO în variantele lor originale. N-ai cum să fii Covaci, Baniciu sau Andrieş. Ai doar luxul de încerca să fii tu însuţi.”

“Aceste cântece n-au fost în Billboardul american dar sunt în inimile noastre şi asta e cel mai important. E minunat să descoperi că muzica bună îşi păstrează sufletul şi naivitatea chiar şi după zeci de ani de la apariţie.”

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!