The Herbaliser @ Club Boiler

Home $ Party $ The Herbaliser @ Club Boiler

by | Jan 16, 2012 | Party

The Herbaliser [UK] – djset

warmup: Dubase / afterparty: Bread & Butter

Pret intrare: 20 / 25 lei

The Herbaliser
După mai mult de 15 ani petrecuţi în „călătoria muzicală”, The Herbaliser continuă să fie mai mare, mai puternic şi mai bun. Totul a început în anii ’90 când duo-ul londonez – Jake Wherry şi Ollie Teeba – au descoperit o pasiune comună pentru hip-hop, groove, funk şi jazz. James Brown, DJ Premier, Lalo Schifrin, David Axelrod şi Serge Gainsbourg au fost eroii tinereţilor lor.

Studioul de înregistrări a devenit primul lor instrument. Amândoi colecţionari avizi de viniluri, Jake şi Ollie au început să mixeze cele mai fresh tehnici îmbinate cu knowhow-ul muzical al lui Jake care ştia deja să cânte la chitară şi chitară-bas. Mai târziu, cei doi au început colaborări cu rapperi, vocalişti, iar DJ Malachi, Ralph Lamb şi Andy Ross de la Easy Access Orchestra deveniseră colaboratori fideli ai celor doi.

Primul lor album scos în 1995 – “Remedies” – a devenit în scurt timp un sound extrem de influent pe scena muzicii de underground a britpop-ului londonez, aflat atunci în continuă creştere.

În 1997, cel de-al doilea album Herbaliser intitulat “Blow Your Headphones” a fost numit de către revista Rolling Stones “a textured, experimental valentine to US hip-hop.”

Anii 2000 le-au adus aclamaţii peste aclamaţii la spectacolele live, iar în 2004 Ollie şi Jake şi-au demonstrat abilităţile extraordinare de DJ prin album “Herbal Blend” şi mix-ul lor pentru Fabric din 2006.

Prin manifestul lor muzical-cultural – “Take London” (2005) cei doi au sărbătorit amestecul unic de soul, funk, hip-hop şi reggae al capitalei londoneze, prin prezenţa triumfantă a Roots Manuva şi Jean Grae pe album.

De la ultima lor lansare, din 2008 –“ Same As It Never Was” – trupa Herbaliser au făcut înconjurul lumii începând cu Europa şi terminând cu insula La Reunion, aflată la 200 de mile depărtare de coasta Madagascarului. În 2009, trupa a lansat “Session Two,” un follow-up a albumului live din anul 2000.

În 2010 release-ul “Herbal Tonic”, scos în colaborare cu Ninja Tune, cuprinde 16 track-uri şi conţine “crema” tuturor hiturilor muzicale din cariera celor de la The Herbaliser.

#Concurs: Punem la bataie 5 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postati pe wall-ul vostru de facebook urmatorul mesaj: “ClujLife.com ma scoate din casa!” si sa reveniti cu un comentariu, mai jos, pentru verificare. Castigatorii au fost anuntati.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!