Sǎptǎmâna rock-ului progresiv în Uptown Arts Caffee

Home $ Articole $ Sǎptǎmâna rock-ului progresiv în Uptown Arts Caffee

by | Feb 6, 2012 | Articole

Uptown Arts Caffee dedicǎ sǎptǎmâna 07.02.2012 pânǎ în 10.02.2012 rock-ului progresiv.

Marţi, 07.02.2012, va avea loc seara dedicatǎ renumitei trupe King Crimson, catalogatǎ drept una dintre cele mai reprezentative trupe de rock progresiv, cu puternice influenţe de jazz, muzicǎ experimentalǎ, muzicǎ psihedelicǎ, New Wave şi folk. Mai ales cunoscute în scena underground, albumele trupei au intrat în lista celor “1001 de albume pe care trebuie sǎ le asculţi înainte de a muri”.

Miercuri, 08.02.2012, îi va gǎzdui pe cei de la Marillion, o grozavǎ formaţie britanicǎ de rock progresiv şi neo-progresiv din Aylesbury, cu activitate de peste 40 de ani, acesta întinzându-se pânǎ astǎzi cu mici schimbǎri suferite în componenţa formaţiei. Astfel doritorii vor avea şansa de asculta în Uptown bogata discografie a artiştilor, aceasta cuprinzând în total 16 albume.

Joi, 09.02.2012, Genesis va “urca” pe scena Uptown-ului! Formatǎ în 1967, trupa activeazǎ pânǎ în zilele noastre, bucurându-se de o comunitate de fani impresionantǎ. Genesis momentan se aflǎ în topul celor mai bine vânduţi 30 de artişti din istorie, însumând 150 de milioane de albume vândute la nivel mondial.

Seara de vineri, 10.02.2012 va fi alocatǎ incontestabilei formaţii de genii Pink Floyd, care reprezintǎ liderii spirituali ai atâtor generaţii de tineri curajoşi în a-şi exprima opiniile şi nemulţumirile. Fiind una dintre cele mai influente şi pline de succes trupe din istoria muzicii, Pink Floyd a vândut de-a lungul timpului un număr estimat la peste 75 de milioane de albume muzicale doar în Statele Unite și peste 200 de milioane de albume în restul lumii. Marile succese “Wish you were here” şi “Another brick in the wall” vor fi îngânate de toţi invitaţii localului, care alǎturi de prieteni buni vor reflecta asupra propriilor amintiri legate de aceste piese.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!