Employment Action Days

Home $ Articole $ Recomandări $ Employment Action Days

by | Mar 6, 2012 | Recomandări

Employment Action Days – 27 – 29 martie 2012

Cea mai importantă parte a evenimentului va avea loc în data de 29 martie, când mai mulţi tineri fără loc de muncă vor avea ocazia de a petrece o zi într-o companie situată în Cluj. Scopul acestei acţiuni este stabilirea unui prim contact între angajatori şi viitori angajaţi şi familiarizarea tinerilor fără experienţă cu mediul şi modul de lucru din companiile unde ar dori să se angajeze. În acest fel, tinerii vor putea să idetifice principalele activităţi pe care le-ar avea la locul de muncă vizat şi îşi vor da seama dacă poziţia respectivă li s-ar potrivi sau nu. Companiile implicate în proiect sunt următoarele: Accord Birou de Turism, AMD Topografie, Arhitop Topografie, BrainArt, Coena, Comargo Business School, Compexit Trading, Hotel Premier, Know!, Morphoza Atelier de Interioare, Office Depot, Primker, Property Shark, Sales Consulting, Sykes, Zynk Software.

În celelalte două zile ale evenimentului, 27 şi 28 martie, vor fi organizate două workshop-uri, având ca teme scrierea unui CV şi a unei scrisori de intenţie şi prezentarea la un interviu. Au fost alese aceste trei teme deoarece stăpânind acest tip de cunoştinţe, tinerii vor avea cu siguranţă şanse mai mari de a-şi găsi un loc de muncă.

Pentru a petrece o zi într-una dintre companii, participanţii vor putea aplica prin intermediul unui formular online, care poate fi accesat de pe site-ul www.aegeecluj.ro (Employment Action Days). Se vor căuta preponderent persoane fără experienţă de muncă, pentru care o zi în cadrul unei companii ar fi cu adevărat ceva nou şi util. În ceea ce priveşte workshop-urile, acestea vor fi deschise oricui, însă locurile vor fi limitate.

Employment Action Days este un eveniment care are loc la nivel european, nu doar local, fiind organizat în mai multe oraşe europene, în aproximativ aceeaşi perioadă. Acest eveniment face parte dintr-un proiect AEGEE Europe mai mare, care poartă denumirea de Youth UnEmployment şi care a fost iniţiat în 2009. AEGEE este cea mai mare organizaţie studenţească interdisciplinară din Europa, având aproximativ 13.000 de membrii, activi în peste 200 de oraşe, din 40 de ţări europene. Misiunea asociaţiei este de a realiza o Europă unită, fără graniţe sau prejudecăţi, promovând cooperarea, comunicarea şi integrarea în rândul tinerilor europeni. Cei patru piloni pe care se sprijină asociaţia sunt Schimbul Cultural, Cetăţenia Activă, Educaţia Superioară şi Pacea şi Stabilitatea.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!