Recenzie: Chimie @ Gambrinus Pub

Home $ Articole $ Recenzie: Chimie @ Gambrinus Pub

by | Apr 9, 2012 | Articole

Când se-anunță lansare de album Chimie la Cluj încercuiești data-n calendar și numeri zilele rămase. Când se-anunță lansare de album Chimie în Gambrinus nu te gândești că a doua zi sunt Paștile, că mai e un event de același gen într-o altă locație sau că portofelul studențesc îți joacă glume de aprilie. Știi doar că o să fii acolo.

Și am fost. Nu se întâmplă prea des să vezi buchete de narcise la un concert rap, dar s-a semnalat o aniversare, deci s-au ocupat rapid două mese. N-am asistat la cel mai energic început de party, ținând cont că-n pub păreau prezenți mai mulți oameni din staff decât oameni veniți la concert, dar băieții cu mic-uri au încercat un warm-up și lumea a început să se dezamorțească.
Mai o bere, mai o ștampilă la intrare, mai o rimă pe scenă, o haină la garderobă, a mișcat Gambrinusul. Chiar dacă jumătate din public au fost prieteni de-ai băieților și chiar dacă cealaltă jumătate l-au așteptat pe Mișu, stânjeneala tipică înainte de o petrecere a dispărut. Dacă la start de party m-am plimbat lejer prin public, lucrul ăsta mi-a fost imposibil după ora 00, când Adverss, Black Sheep și Reckaze i-au predat ștafeta lui Mișu. Odată cu urcarea lui pe scenă a început nebunia, ”oamenii moderni” din public s-au împins cât mai aproape posibil de artist și au cântat în ritm cu el noile piese de pe albumul Mambo Siria, dar și binecunoscute versuri Specii. Cu Rappa la platane și Junk în stânga lui, maestrul Mișu a controlat mulțimea numai din rime. A dat publicului o stare imposibil de redat în cuvinte, muzica lui a ”zguduit” oameni la propriu și figurat. Superapreciat și superaclamat de clujeni, Chimie a revenit în fața lor cu un bis, după care ”obligatoriu” au urmat autografele, pozele și strângerile de mână.
Când se-anunță lansare de album Chimie la Cluj știi doar că o să fii acolo, habar nu ai c-o să-și lase amprenta asupra ta multe zile după.

Nekta

sursa foto

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!