Ziua Astronomiei 2012

Home $ Articole $ Recomandări $ Ziua Astronomiei 2012

by | Apr 25, 2012 | Recomandări

Societatea Astronomică Andromeda, împreună cu STARMAX şi Observatorul Astronomic al Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, vă invită să participaţi la o sesiune de observaţii astronomice organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei în 28 aprilie 2012 în Piața Mihai Viteazul și la Observatorul Astronomic al Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, începând cu ora 16:00.

Participanții vor avea ocazia să descopere universul, prin intermediul telescoapelor astronomice ce vor fi puse la dispoziţia publicului de către organizatori, sub îndrumarea unor astronomi profesionişti şi amatori. Se vor putea observa: Soarele, Luna, Marte, Saturn, nebuloase, galaxii, roiuri de stele.

Intrarea este gratuită.

Ziua astronomiei se sarbatoreste de 2 ori pe an, primavara si toamna, fiind o ocazie de a populariza astronomia in randul populatiei si de a impartasi bucuria de a observa universul cu proprii ochi. Cu aceasta ocazie, mii de oameni au sansa de a privi de cele mai multe ori pentru prima data printr-un telescop si de a vedea ceea ce pasioneaza pe astronomii amatori si profesionisti. Cluburi de astronomie, planetarii, observatoare astronomice din intreaga lume organizeaza evenimente speciale si sesiuni de observatii pentru publicul larg.

Ziua astronomiei este un eveniment organizat incepand cu 1973, iar de atunci un numar din ce in ce mai mare de astronomi amatori si profesionisti din intreaga lume organizeaza anual acest eveniment. Incepand cu 2007 ziua astronomiei se organizeaza de 2 ori pe an, primavara in aprilie-mai si toamna in septembrie-octombrie, pentru a da ocazia organizatorilor de a atinge un segment mai mare de populatie si pentru a permite o flexibilitate in conditiile in care conditiile atmosferice sau situatia locala nu permit organizarea intr-o anumita data.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!