EducaTIFF 2012

Home $ Știri Cluj $ EducaTIFF 2012

by | May 3, 2012 | Știri Cluj

EducaTIFF – programul de educaţie media şi cinematografică din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ajuns la a 4-a ediţie, se va desfăşura în Cluj-Napoca în perioada 23 mai – 10 iunie 2012.

Astfel, în perioada 23 mai – 10 iunie 2012, pe lângă programul de proiecţii de film urmate de dezbateri şi continuarea competiţiei locale EducaTIFF – Tineri Critici de Film (adresată elevilor claselor II – XII), organizatorii au pregătit o surpriză cu totul specială: ateliere de film pentru elevi (clasele I – IX) realizate într-un studio de film adus din Danemarca, de la Institutul de Film Danez/ Danish Film Institute.

FILM-X este studioul de film computerizat, pentru copii şi adolescenţi, al Institutului de Film Danez. Cinci astfel de studiouri diferite oferă oportunitatea de a explora mediul cinematografic, punând la dispoziţie mijloacele necesare pentru dezvoltarea, punerea în scenă şi filmarea unor scurtmetraje în spaţiul fizic şi virtual. FILM-Y este versiunea mobilă a unuia dintre studiourile de la FILM-X din Copenhaga, ce se deplasează în diferite locuri pentru a le oferi copiilor şi adolescenţilor o ocazie unică de a-şi face propriul filmuleț.
FILM-Y le oferă participanţilor accesul către lumea magică a filmului, introducându-i în zona efectelor speciale şi a poveştilor. Lucrând în echipe, ei regizează, interpretează, filmează, montează şi compun coloana sonoră pentru propriile filme, pe care la final le pot lua acasă pe DVD.
În perioada 1-17 iunie 2012, studioul FILM-Y din Danemarca va staţiona în Cluj-Napoca, la Muzeul de Artă (Piaţa Unirii, nr. 30). De luni până vineri, grupurile şcolare se pot programa pentru vizite la studioul FILM-Y (câte o clasă pe zi), iar sâmbătă şi duminică atelierele la FILM-Y sunt dedicate familiilor (vizitele se fac tot în baza programărilor).

La o vizită în studioul FILM-Y pot participa 8-12 persoane, iar atelierul durează 2 ore şi 30 de minute. Participarea la atelierele de film este gratuită.
FILM-Y, proiect în cadrul EducaTIFF, este realizat cu sprijinul Institutului de Film Danez, Danemarca deţinând preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2012.

Programul EducaTIFF din acest an începe cu 3 proiecţii de film, în perioada 23 – 25 mai: filme atent selecţionate, pe categorii de vârstă, dedicate grupurilor şcolare şi participanţilor la competiţia EducaTIFF – Tineri Critici de Film – aceasta fiind prima etapă, de selectare a nominalizaţilor. Mai multe detalii despre competiţie sunt disponibile pe site-ul www.tiff.ro, pe pagina dedicată EducaTIFF-ului.
The Great Bear/ Ursul uriaş (Danemarca, 2011, 75 min, animaţie; recomandat elevilor cu vârsta 8+); 24 mai, h 10:00, Cinema Victoria
Şcoala noastră/ Our school (SUA – Elveţia – România, 2011, 94 min, documentar; recomandat elevilor cu vârsta 11+); 25 mai, h 10:00, Cinema Victoria
Crulic – drumul spre dincolo (România, 2011, 73 min, animaţie – documentar; recomandat elevilor cu vârstă 15+); 26 mai, h 10:00, Cinema Victoria

Pentru rezervări la proiecţiile de film şi programări la studioul FILM-Y puteți lua legătura cu Gabriela Bodea ([email protected] / 0741.064.764)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!