Transilvania Rally

Home $ Articole $ Transilvania Rally

by | Jun 7, 2012 | Articole

A patra etapa a Campionatul National de Raliuri, Transilvania Rally, se va desfasura la Cluj-Napoca in perioada 21-23 iunie 2012.

  • 124 de kilometri de probe speciale
  • suprafata mixta
  • probe legendare reeditate
  • o proba de noapte

Organizatorii isi propun sa creeze un eveniment de exceptie, in masura sa readuca publicul pe probele speciale. In aceasta idee, in programul competitiei sunt indicii clare ca Transilvania Rally 2012 se raporteaza la perioadele romantice ale acestui sport in Romania: cea de la inceputul anilor ’90, dar si cea a anilor ’70-’80.

Raliul va debuta joi, 21 iunie, la ora 20,00, cu prezentarea festiva a echipajelor si a automobilelor de concurs in Piata Unirii din centrul Clujului. Vineri, 22 iunie, este o zi dedicata in intregime publicului si spectacolului. Regasim in program probe de legenda, precum celebra “supespeciala Faget” , a anilor ’90, pe macadam ( desi Transilvania Rally este un raliu de asfalt), de la Prunis pana pe platoul dinaintea intrarii in Salicea, dar si continuarea fireasca a acesteia, Fagetul pe asfalt pe coborare, o proba cu care clujenii erau familiarizati inca din anii ’80. Si, ca spectacolul sa fie total, vor fi doua treceri pe aceasta proba mixta, una la lumina zilei, cu startul la ora 19,14 si una noaptea, la lumina farurilor, cu startul la 22,05, intre ele fiind programata o superspeciala in centrul orasului. In cea mai interesanta parte a specialei “Faget”, unde poate fi urmarita evolutia concurentilor atat pe asfalt cat si pe macadam va fi organizata o zona pentru spectatori, cu spatii de gratare si un ecran imens pe care vor rula imagini din raliuri. Bogdan Marisca ne convinge ca ziua de vineri nu trebuie ratata:

“Avem o prezentare a masinilor de concurs, a pilotilor, a partenerilor si cateva surprize joi seara in Piata Unirii si avem o zi de vineri absolut noua si, spun eu, foarte interesanta ca si configuratie, cu o prima proba mixta, in premiera absoluta in Romania. Este un mix intre “clasicul” Faget, proba cea mai gustata de Clujeni in raliurile anilor ’70-’80 si “Superspeciala” din raliurile de macadam. Mai mult, aceasta proba se va face de doua ori, la un interval de o ora si jumatate , cea de-a doua trecere fiind pe noapte, o alta premiera pentru acest raliu.” – Bogdan Marisca

Sambata, 23 iunie, sunt programate probele “adevarate”, care vor face, cu siguranta diferenta: clasicele probe de asfalt Tarnita (de la Barajul Tarnita pana in Marisel) si Dangau (din Manastireni pana in Capusul Mic), dar si o speciala noua, Calatele, practic coborarea de la Dealu Negru la Calatele, o adevarata proba de curaj pentru concurenti.

Seara, spectacolul se muta in parcarea Polus Center, unde , de la ora 18,25 se va desfasura o noua proba super-speciala care va si inchide raliul, iar festivitatea de premiere va avea loc tot in parcarea mall-ului, de la ora 21,30, in cadrul unui concert sustinut de trupa “Sistem”.

In total Transilvania Rally are programate 10 probe speciale, insumand 124,2 kilometri, lungimea totala a traseului masurand 437,8 kilometri.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!