La răscruce @ TIFF 2012

Home $ Cinema $ La răscruce @ TIFF 2012

by | Jun 8, 2012 | Cinema, Festivaluri

Incredibil câte poate să facă un regizor bun cu doi oameni și un buget minuscul. Toată acțiunea se petrece în înghețata Islandă, unde doi muncitori încearcă să marcheze un drum. Pe măsură ce timpul trece raporturile dintre cei doi se schimbă.

Toată acțiunea se concentrează pe cele două personaje principale care își petrec vara anului 1980 în sălbăticie, ziua trasând marcaje, noaptea dormind în cort. Din când în când mai apare un personaj, mereu același, șoferul unei camionete, care de fiecare dată le dă câte o sticlă de Coca Cola și una de alcool de contrabandă.

Acțiunea nu este atât de interesantă pe cât evoluția personajelor de-a lungul filmului filmului, Finnbogi cel matur, cu capul pe umeri și îndrăgostit , ajunge să cadă într-o depresie atâncă după ce este părăsit. Este salvat tocmai de colegul său, Alfred, pe care înainte îl considera mult inferior lui. Alfred, pe de altă parte este un tânăr ceva mai agitat ca Finnbogi, cu alte țeluri și alte preocupări, dar și are parte și el de dramă și dezamăgire.
Filmul este unul ușor de urmărit, cu o poveste simplă, construită inteligent și cu o oarecare doză de tensiune care la final te face să-ți dorești mai mult. După părerea mea, e un film de vizionat…și dacă v-am convins nu vă rămâne decât să mergeți să-l vedeți în ultima zi de festival, duminică, 10 iunie de la 12 00 la Odeon Cineplex.

Teodora Cabuț

La răscruce / Á annan veg: site / facebook / trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!