Excită-mă, ce dracu @ TIFF 2012

Home $ Cinema $ Excită-mă, ce dracu @ TIFF 2012

by | Jun 9, 2012 | Cinema, Festivaluri

În acest an am avut o atracție specială spre filmele din categoria “Fără limită,” în această categorie se încadrează și Excită-mă, ce dracu. A fost interesant să văd o producție norvegiană pe un subiect destul de comun, aspirațiile sexuale ale adolescenților, desfășurîndu-se într-un spațiu cel puțin bizar pentru un film de genul ăsta.

Cu un puternic caracter sexual, filmul te surprinde cu peisajele, vorbim de sex și vedem case nordice, izolate și fără vecini, străzi pustii, autobuze vechi. Pe alocuri mi s-a părut că personajele erau puțin prea crispate, posibil ca ăsta să le fi fost rolul, dar…unele acțiuni mi s-au părut forțate.

Factorul declanșator al acțuinii a fost la o petrecere unde Arthur o atinge pe Alma cu penisul. Știu, sună atât de aiurea dar de aici pornește totul. Și modul în care Alma își imaginează o realitate a ei, diferită de cea în care trăiește, face ca filmul să capete accente tragicomice. În continuare, eroina noastră are de confruntat o mamă șocată de sexualitatea fiicei, niște prietene răutăcioase și un Arthur care nu mai recunoaște nimic din ce a făcut.

Finalul este unul clișeic în care vinovatul își recunoaște vina și își dă seama că este îndrăgostit de fată, fata îl respinge ca o supraviețuitoare a unei drame foarte marcante. Sincer, aveam mai multe așteptări de la el, dar per total e un film bunicel.

Teodora Căbuț

Excită-mă, ce dracu / Få meg på, for faen (2011, Norvegia): Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!