O saptamana de proiectii la Casa TIFF

by | Jun 14, 2012 | Cinema

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat, dar… continuă! La cererea spectatorilor, cele mai apreciate proiecții pot fi vizionate în perioada 15 – 21 iunie a.c. la Casa TIFF, punctul central al festivalului pe toată perioada anului.

Love It, or Leave It” – “Italia, iti place ori pleci” – este primul film care va fi oferit publicului vineri, 15 iunie a.c., de la ora 21:30. Productia Italia-Germania din 2011 este povestea a doi tineri afectati de somaj care iau decizia de a parasi Italia. Inainte de a face acest pas, cei doi pronesc intr-o calatorie de 6 luni prin intreaga tara, timp in care string atit povestile celor care au decis sa plece, cit si a celor care au optat sa ramina. Filmul a rulat in cadrul TIFF 2012 la sectiunea “Ce se intimpla documentarule?” si a fost foarte bine primit de public.

Sambata, 16 iunie, ora 19:00, Casa TIFF gazduieste vizionarea filmului The Other Chelsea: A Story from Donetsk -“Cealalta Chelsea – O poveste din Donetsk”- povestea mai putin publica a unui oras pe care cei din afara Ucrainei il cunosc in special prin prisma echipei de fotbal. O povestea despre inegalitati sociale din principala zona miniera a Ucrainei, unde succesul in sport nu face decit sa sublinieze diferentele intre bogati si saraci.

O poveste cu adevarat savuroasa va asteapta duminica, 17 iunie, ora 19:00. Meet the Fokkens – “Gemenele Fokken” – productie olandeaza in care le regasim pe Louise si Martine Fokkens, doua gemene identice aflate la final de “cariera”, dupa 40 de ani in care au lucrat ca prostituate, si-au infiintat propriul bordel si care primul sindicat neoficial pentru prostituate.

Saptamana incepe la Casa TIFF in lumea modei. Luni, 18 iunie, ora 19:00, productia britanica A Man’s Story – “Povestea unui stilist”- incearca sa ne introduca in viata lui Ozwald Boateng, un designer pentru care intreaga cariera a insemnat si lupta impotriva stereotipurilor din industria modei.

The Minister –“Ministrul” – un film politic cu adevarat “altfel” poate fi vazut la Casa TIFF marti, 19 iunie, ora 19:00. Filmul a rulat in cadrul festivalului in sectiunea Supernova si s-a bucurat de aprecierile tuturor celor care l-au vazut.

Miercuri, 20 iunie, ora 21:45, Desechos – “Falitii” – o productie spaniola din 2010 va asteapta pentru o vizionare speciala.
Prima saptamina de proiectii speciale la Casa TIFF se incheie joi, 21 iunie, ora 19:00, cu Either way – “La rascruce” – o productie Islanda 2011. Filmul a fost prezent in competitia TIFF 2012.

„Faptul ca din acest an avem acest spatiu special, Casa TIFF, ne ajuta sa rezolvam una dintre problemele pe care toti spectatorii festivalului le-au ridicat in fiecare an, si anume imposibilitatea de a vedea in doar 10 zile toate filmele pe care ar fi dorit sa le vizioneze”, spune Cristian Hordila, manager TIFF. “Am selectat pentru clujeni filmele care s-au bucurat de succes la public, iar proiectiile vor fi gratuite. Este doar inceputul activitatilor speciale pe care le-am pregatit in Casa TIFF, un spatiu care speram ca va deveni cit de curind un pilon important al vietii culturale clujene”, completeaza el.

Evenimentele vor continua pe tot parcursul acestei veri.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This