Artmania Festival 2012

Home $ Festivaluri $ Artmania Festival 2012

by | Jun 25, 2012 | Festivaluri

În perioada 6-12 august la Sibiu va avea loc festivalul Artmania aflat la cea de-a VII-a ediție. Ca în fiecare an, în al doilea weekend din luna august, la Sibiu se desfășoară cea mai importantă manifestare culturală ce va include pe lângă concertele din Piața Mare și expozitii, workshop-uri , plus evenimente speciale dedicate artelor frumoase.

Spre deosebire de anii trecuți, ediția din acest an aduce mai multe trupe la Sibiu, astfel că dacă până acum eram obișnuiți cu 3 formații într-o seară de festival, anul acesta constituie o excepție și aduce 4 trupe în concert în fiecare seară.

Rock on din prima zi
În prima zi de festival, vineri 10 august, pe scena din Piața Mare vor urca norvegienii de la Trail of Tears, aflați pentru prima dată în România. Alături de Trail of Tears vor mai cânta și cei de la Deathstars, o formație suedeză ce abordează stiluri precum industrial și gothic metal.
Pentru a 3-a oră în România, Epica revine în Transilvania cu un album nou-nouț, “Requiem for the Indifferent” , lansat în luna martie a acestui an. Headlinerii zilei de vineri vor fi nemții de la Die Toten Hosen , cea mai populară trupă din Germania aflată în premieră absolută pe pământ românesc.

Power și doom metal la greu în ziua #2
Ziua 2 de concerte debutează cu formația Poets of the Fall și continuă cu olandezii de la Delain, trupă aflată pentru prima dată în România. Tot pentru prima oară în România se află și nemții de la Edguy cu un concert dedicat celui mai recent material discografic, “Age of The Joker”.
Pentru a 3-a oară, la 3 ani distanță, cântând la 3 ediții de Artmania, britanicii de la My Dying Bride vor fi headlinerii zilei de sâmbătă. Renumita formație britanică a lansat până în prezent 11 albume de studio și a împlinit 20 de ani de existență anul trecut.

Bilete
Abonamente 2 zile – 130 lei până în 30 iunie
Bilete de 1 zi – 90 lei până în 30 iunie
Biletele pot fi achiziționate din magazinele Diverta, Cărturești, din rețeaua Eventim dar și online de pe shop.artmania.ro, eventim.ro si www.myticket.ro.

Intreg programul il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!