Oferta muzicală Peninsula se îmbogăţeşte cu dubstep, hardore moldovenesc şi rockabilly

by | Jul 11, 2012 | Festivaluri, Știri Cluj

Peninsula va fi anul acesta, din nou, festivalul tuturor gusturilor, deoarece oferta muzicală va include nu doar dubstep, hardcore moldovenesc sau blues, dar chiar şi rockabilly! Între 23 şi 26 august pe malul Mureşului – în vecinătatea Complexului Weekend din Târgu Mureş – toţi peninsularii vor găsi propriul “concert al verii”.

Ediţia din acest an va oferi o nouă surpriză fanilor genului dubstep. După succesul de anul trecut a lui Borgore, de data aceasta am ales să invităm un artist din Marea Britanie şi anume pe inimitabilul producător din Birmingham: Emalkay. Succesul său adevărat a venit în 2009, când a lansat al doilea single, When I Look at You, considerat una din piesele fundamentale ale istorie dubstep. Au urmat o serie de remixuri alese cu grijă, pentru Pendulum, Faithless sau Miike Snow, ce l-au prezentat unui nou gen de public, iar numele Emalkay a fost scris pentru totdeauna în analele marilor dubstep-ului. Cine doreşte să se convingă singur că DJ-ul britanic merită toată lauda are ocazia în noaptea dintre 24 şi 25 august la Terasă!

O supriză de proporţii o va reprezenta noul album semnat Zdob şi Zdub: „Basta Mafia!”, lansat în acest an. Piesele zdubilor au făcut deja înconjurul Europei, băieţii promovând melodiile noi pe care le cântă în engleză, cu abordarea unui stil puţin diferit faţă de albumele anterioare. Pe 23 august, la scena mare a Peninsulei aveţi ocazia să auziţi cum sună noul Zdob şi Zdub.
Printre formaţiile de top, atunci când e vorba de recitaluri live, îi găsim şi pe cei 11 membri ai Irie Maffia din Ungaria. Îmbinaţia perfectă dintre hip-hop, rock şi funk pe o muzică bazată pe reggae şi dancehall este ceea ce îi va face irezistibili pe Sena, MC Columbo &Co, în data de 25 august la Peninsula!
Oferta muzicii electronice include anul acesta şi un set a lui Val LAVILLE aka Vali BĂRBULESCU, care se descrie drept un DJ, producător şi remixer ce crede în eclectismul muzicii şi ştie să mixeze şi mainstream cu underground. Val LAVILLE a mixat pentru prima dată acum 20 de ani şi de atunci a ajuns să animeze petreceri pe aproape toate continentele lumii, iar pentru fanii Peninsula 2012 o va face pe 24 august. În aceeaşi zi va mixa şi Horace Dan D al cărui nume evocă multe sentimente în rândul fanilor muzicii electronice care fie au dansat pe mixurile lui, fie s-au distrat până în zori de zi la unul din evenimentele electro de succes, deschizătoare de drumuri, pe care DJ-ul le-a organizat în România, gen Delahoya de la Cluj.
Pe 25 august petrecerea continuă cu duo-ul Gojira şi Planet H, care vor demonstra compatibilitatea sănătoasă pe care au dobândit-o în studio şi vor purta publicul prin lumea lor muzicală formată din ritmuri de drum and bass, techno, breakbeat, dubstep, IDM şi trip hop. În ultima zi de Peninsula 2012 muzica electronică din România va fi reprezentată de DJ Optick al cărui sound, aşa cum spune artistul, este “friendly” pentru radio şi rupe orice ring de dans!

Trupa de underground Travka cântă de 10 ani şi a reuşit să cucerească nenumărate premii, să lanseze două albume şi să facă istorie: cel de al doilea material discografic, „Vreau să simt Praga” a fost lansat, gratuit, pe internet în 2007. Băieţii vin la Peninsula 2012 pe 24 august!

Un costum de calitate de la croitor, pâine proaspătă de la brutărie şi rockabilly de la Mystery Gang! – acesta e motto-ul trupei de rockabilly înfiinţată în 1998. Cu peste 1600 de concerte la activ, formaţia din Ungaria a demonstrat că ştie reţeta succesului, iar la Peninsula va aduce piesele de pe noul album în concertul din data de 24 august.
O porţie delicioasă de blues vor primi peninsularii pe 26 august, din partea lui Marcian Petrescu – cotat drept cel mai bun muzician de blues din România – şi Trenul de Noapte. Trupa a pregătit pentru Peninsula un show exploziv în care va îmbina blues-ul cu elemente de rock, country, funk şi latino. Cu ocazia acestui concert vor prezenta şi noul album “desCÂNTECE DE BLUES”.

Printre artiştii care vor concerta între 23 şi 26 august la Festivalul Peninsula se numără Children of Bodom, New Model Army, Netsky, Dirtyphonics, ATB, Babylon Circus şi N.O.H.A.

Biletele pentru Peninsula 2012 au fost puse în vânzare în reţeaua de magazine Eventim şi pe www.eventim.ro. Până pe 1 august costul unui abonament este de 100 de lei şi a unui bilet de o zi 40 de lei, iar după această dată, respectiv în timpul desfăşurării evenimentului, tichetul valabil 4 zile va costa 150 de lei, iar cel de o zi – 60 de lei.
Festivalul Peninsula 2012 va avea loc între 23 şi 26 august pe malul Mureşului, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend din Târgu Mureş.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This