Toamna Muzicala Clujeana 2012

Home $ Festivaluri $ Toamna Muzicala Clujeana 2012

by | Jul 17, 2012 | Festivaluri

Toamna Muzicala Clujeana – 5-26 octombrie 2012

Pret bilete: 15 / 20 / 30 / 40 lei, in functie de concert. Abonamente: 350 lei (200 cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari)

Toamna Muzicală Clujeană este cel mai important festival internaţional de muzică clasică din România, după festivalul internaţional bianual George Enescu.
Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1965. Cu o mică excepţie (doi ani de întrerupere), festivalul şi-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii, în 2011 ajungând la cea de 45-a ediţie, Toamna Muzicală Clujeană este cel mai longeviv festival de muzică clasică din România.

În mod tradiţional, oferta muzicală a festivalului este eclectică atât cronologic cât şi componistic şi interpretativ. În cadrul festivalului au loc concerte simfonice, vocal-simfonice, precum şi recitaluri camerale şi solistice acoperind întreaga istorie a muzicii clasice, de la primele partituri până la compoziţii contemporane. Iarăşi în mod tradiţional, festivalul omagiază anual câte un mare compozitor, contribuind uneori la o mai bună cunoaştere a unor opere intrate într-un con de umbră.

Invitaţii festivalului, veniţi atât din România, cât şi din Europa, concertează în mai multe locaţii din Cluj: la Casa de Cultură a Studenţilor, la Academia de Muzică G. Dima, la Biserica “Sf. Mihail” etc.

Mai multe despre artisti, program sau bilete gasiti pe site-ul oficial.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!