Papergirl

Home $ Știri Cluj $ Papergirl

by | Sep 19, 2012 | Știri Cluj

Papergirl este un proiect cultural-artistic care are ca scop apropierea artei de public intr-un mod surprinzator. Practic, pune in contact publicul larg cu creatii artistice in cel mai neasteptat moment al unei zile obisnuite. Se doreste sensibilizarea trecatorului si sporirea intersului public fata de arta. In cateva cuvinte, Papergirl este participativ, analog, necomercial si impulsiv.

Proiectul are 3 etape:

Strangerea lucrarilor: L’Atelier Cafe, Casa Tiff, Fabrica de Pensule
Papergirl se bazeaza pe contributii ale artistilor sau amatorilor si pasionatilor de arta. Practic, oricine poate contribui cu lucrari, semnate sau nesemnate, pe fata sau pe verso, atat timp cat ele sunt analog, adica pe hartie si se pot rula pentru distributie. Nu exista limitari in ceea ce priveste numarul lucrarilor care se pot trimite, format sau subiect. Lucrarile pot fi lucrari originale, fotografii sau print-uri deopotriva. Se accepta si scurte povestiri, memorii, poezii, esee, scrisori si orice alte texte. Toate contributiile vor fi impartite in role de cate 5-10 lucrari, rezultand astfel combinatii unice de lucrari artistice.
Papergirl va asteapta lucrarile la cele 3 locatii mentionate: Casa Tiff, L’Atelier Cafe si Fabrica de Pensule in cutiile rosii semnalate.

Expozitia
Expozitia va avea loc incepand din 10 octombire si va dura 2 saptamani. Se va expune cate o lucrare reprezentativa a fiecarui artist iar celelalte vor putea fi rasfoite, admirate, dar fara posibilitatea de a fi cumparate. Toate lucrarile din expozitie vor fi impartite in role si distribuite in strada. Locatia expozitiei va fi anuntata pe parcurs.

Distributia
Rolele cu lucrari vor fi impartite in strada facand referire la felul in care erau livrate ziarele pe vremuri de pe biciclete, aruncate in fata usilor. De data aceasta, Papergirl livreaza arta si o pune fix sub nasul trecatorilor. Distributia este punctul culminant al proiectului, cand creatia artistica se intersecteaza direct cu publicul. Oricine poate participa la acest moment, cu conditia sa aiba o bicicleta si spirit generos! Bicicleta minimalizeaza posibile tentative de stereotipizare asupra publicului, fiind in miscare.

Proiectul s-a nascut la Berlin in 2006 si de atunci s-a raspandit in intreaga lume. In majoritatea marilor orase, proiectul Papergirl are mare succes si se desfasoara in fiecare an. In Romania, Papergirl exista la Bucuresti, Iasi, Sibiu, Brasov si Constanta iar acum si la Cluj-Napoca.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!