Horațiu Mălăele, premiul de excelență al Comedy Cluj 2012

Home $ Știri Cluj $ Horațiu Mălăele, premiul de excelență al Comedy Cluj 2012

by | Sep 24, 2012 | Știri Cluj

Actorul Horațiu Malaele va fi distins în acest an cu Premiul de Excelență al Festivalului „COMEDY CLUJ”. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 octombrie, ora 17 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.
Actor, regizor, caricaturist si scriitor, Horațiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca și actor în lumea cinematografiei a avut loc în anul 1974 (Muntele ascuns – regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora și-a pus amprenta în producții precum: “Secretul lui Bachus” (1974, regia Geo Saizescu), Divorț din dragoste (1991, regia Andrei Blaier), Această lehamite (1994, regia Mircea Daneliuc), Amen (2001, regia: Costa Gavras) sau Poker (2010, regia Sergiu Nicolaescu). Ca și regizor de film a obținut numeroase distincții naționale și internaționale cu filmul “Nunta muta” realizat in anul 2008.

Acordarea Premiului de Excelență în cadrul festivalului COMEDY CLUJ 2012 va fi prefațată de proiecția filmului „Divorț din Dragoste”, film regizat de catre Andrei Blaier cu o poveste la fel de actuală și acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, si va fi urmată de un dialog informal susținut de Horațiu Mălăele cu publicul său.

La edițiile precedente ale Festivalului Internațional de Film “COMEDY CLUJ” au fost laureați cu Premiul de Excelență, distincție acordată pentru contribuția adusă la dezvoltarea cinematografiei romanești actorii Marin Moraru și Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu și actorul Sebastian Papaiani (2010) și actrita Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Film „COMEDY CLUJ” se va desfașura în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca și va cuprinde peste 130 de filme din 35 de tari, peste 100 de invitați din industria filmului românesc și străin, zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziții, piese de teatru, spectacole stradale).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!