Hope Springs – mergem la o comedie romantică cu bătrânei?

Home $ Cinema $ Hope Springs – mergem la o comedie romantică cu bătrânei?

by | Sep 26, 2012 | Cinema

Aceasta este întrebarea pe care mi-am pus-o zilele acestea când am văzut programul cinematografelor din Cluj. Lista filmelor noi nu este foarte mare.

Resident Evil l-am văzut (am şi scris săptămâna trecută despre el), Hit & Run nu a trecut nici măcar testul trailerului, aşa că în picioare a rămas doar Hope Springs, cel mai recent film regizat de David Frankel, cunoscut pentru The Big Year, Marley & me şi The Devil wears Prada. Distribuţia, alcătuită din Meryl Streep şi Tommy Lee Jones, este extrem de atrăgătoare, fiecare din cei doi actori având filme deosebite în portofoliu. Despre Meryl, câştigătoarea Oscarului de anul acesta nu cred că mai trebuie să vorbesc, dar parcă despre Tommy Lee Jones trebuie să vă zic câteva cuvinte. Cunoscut pentru seriozitate şi pentru chipul său foarte rar brăzdat de un zâmbet, Tommy Lee Jones este un actor făcut mai degrabă pentru filme comerciale cum ar fi Men In Black, The Fugitive (care i-a adus şi un Oscar) sau US Marshalls decât pentru filme mai obscure, dar mult mai bune (The Three Burials of Melquiades Estrada, Sunset Limited, In the valley of Ellah). Cu toate acestea, Jones rămâne un actor talentat, respectat pentru munca sa.

Dar să trecem peste datele biografice şi să vorbim un pic despre Hope Springs, o comedie romantică care îmi aduce aminte şi de It’s Complicated, un film cu aceeaşi actriţă în rolul principal. Filmul spune povestea lui Kay şi Arnold, doi soţi cu 30 de ani de căsătorie la activ. Cei doi sunt prinşi de rutina de zi cu zi şi treptat romantismul din viaţa lor a dispărut. Dornică se reaprindă flacăra pasiunii, Kay apelează la un specialist în terapia de cuplu, interpretat de Steve Carell. Cei doi bătrânei simpatici ajung să urmeze o săptămână de tratament în urma căruia flacăra pasiunii se va reaprinde. Nu ştiu de ce, dar sunt sigur că tratamentul la care va fi supus personajul interpretat de Tommy Lee Jones va provoca hohote de râs. Atitudinea de morocănos se potriveşte de minune cu tipul de umor promovat de David Frankel astfel că Hope Springs se anunţă a fi o mică plăcere. Hope Springs e un film de weekend, o alegere perfectă pentru cei care vor să vadă ce înseamnă intimitatea unei căsătorii după mult timp.

Sper să vă placă!

Marian Iuga, Filmsinopsis

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!