Gala de deschidere a Comedy Cluj 2012

Home $ Știri Cluj $ Gala de deschidere a Comedy Cluj 2012

by | Oct 4, 2012 | Știri Cluj

Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj” 2012 se pregătește de start!

Maratonul de filme comedy-drama va începe vineri, 12 octombrie, cele peste 130 de filme urmând să fie proiectate timp de zece zile în cele cinci locații ale festivalului : Cinema “Florin Piersic”, Cinematograful Victoria, Casa Tiff Sala Mare, Casa Tranzit si Klausemburg Cafe din Cluj-Napoca.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc vineri, 12 octombrie ora 19,00 la Cinema „Florin Piersic”, ocazie cu care va fi prezentat în premieră în Romania lung-metrajul „Oricum te iubesc/ Den skaldede frisor” ( Danemarca, 2012) regizat de Susanne Bier.

După ce în 2011 filmul ”In a better world” regizat de Susanne Bier a caștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, regizoarea daneză continuă să se afle în atenția publicului dar și a criticilor de specialitate cu noua sa producție. Avîndu-l în distribuție în rolul principal pe actorul Pierce Brosnan, filmul prezintă povestea romantică desfășurată cum altfel decât în însorita Italie, dintre un om de afaceri obsedat de munca lui și o coafeză din Copenhaga, ce află că soțul urmează să o părăsească. Tumultul decepțiilor celor doi dar și al speranțelor puse într-un alt început este prezentat într-un mod captivant prin intermediul călătoriei pe care aceștia o fac în Italia pentru a participa la nunta copiilor lor.
Filmul ce va deschide oficial Festivalul Internațional de Film ”Comedy Cluj” 2012 a avut premiera mondială în luna septembrie a acestui an, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!