Benny Page @ Boiler Club

Home $ Party $ Benny Page @ Boiler Club

by | Oct 8, 2012 | Party

Benny Page / Dudawles / MadLiquid

Pret intrare: 15 lei inainte de h00.00 / 25 lei dupa h00.00

Se spune că spuma se ridică întotdeauna la suprafață, dar pentru Benny Page, ascensiunea în vârfurile drum&bass-ului a fost una foarte rapidă. După ce în 2004 l-a impresionat pe răposatul John Peel cu una din primele sale release-uri, acum, producătorul născut în Reading e binecunoscut ca ucenic și protejat al legendei drum and bass, Shy FX, sub label-ul „Digital Soundboy”. Acum, cu o serie de hituri în spate, inclusiv „Turn Down the Lights”, totul e gata pentru ca Benny să urmeze pașii binecunoscutului său maestru și să cucerească întreaga lume.

Muzica a fost întotdeauna o pasiune pentru Page. Gusturile variate ale tatălui său l-au influențat pe Benny în copilărie, cântând atât la chitară cât și la tobe de la vârsta de 12 ani. Nu a mai durat mult și a descoperit muzica britanică underground.
Inspirat de primele piese jungle cum ar fi „Calling all the People” și „Worries in the Dance”, ale formației Nu Bloog, Benny a început să creeze beat-uri folosind calculatorul tatălui său, la vârsta de 15 ani și un an mai târziu a început un curs de muzică tehno care a durat 2 ani. Pe măsură ce lipsea tot mai mult de la jobul său cu jumătate de normă din cauză că muzica îi ocupa tot timpul, stilul propriu i s-a dezvoltat tot mai tare.

Deja în 2002 era gata să prezinte lumii sunetele sale unice și a fost remarcat pentru prima dată de label-ul „Cutterz Choise”, din sudul Londrei. În 2004, Benny lansează un remix al piesei „Stalker”, de la Aphrodite și imnul „Sneaker Pimp”, care au atras atenția după ce au apărut în playlistul lui John Peel de la Radio 1. Numele său a devenit cunoscut în toată comunitatea drum&bass, ceea ce a dus la diverse colaborări cu nume deja binecunoscute, inclusiv Nicky Blackmarket și DJ Bailey. Totul s-a schimbat radical după ce Shy FX l-a auzit pe DJ Bailey mixând o parte din muzica lui Benny. În 2006, după doar un telefon, își semnase label-ul „Digital Soundboy”. De atunci, Benny a lansat „Turn Down the Lights” și „Rub a Dub”, ambele piese urcând sus în topurile drum and bass. Benny a devenit de asemenea cunoscut și în circuitul dj-ilor, mixând numai de patru ani.

Numele său e cunoscut datorită sunetului care-i face pe toți să danseze, dar vă puteți aștepta și la un stil mai variat în viitorul apropiat.

Cu Benny Page ne-am intalnit ultima oara la Boiler Club in octombrie 2012. Galerie foto de atunci gasiti aici.

#Concurs: Burn Studios impreuna cu Boiler Club si ClujLife ofera 5 invitatii pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi urmatorul mesaj: “ClujLife.com ma scoate din casa!” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare!
Invitațiile sunt valabile PÂNĂ la ora 00:00!
Castigatorii au fost anuntati.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!