Idei de Antreprenoriat şi Problemele Tinerilor pe Piaţa Muncii

Home $ Știri Cluj $ Idei de Antreprenoriat şi Problemele Tinerilor pe Piaţa Muncii

by | Oct 9, 2012 | Știri Cluj

În 10-11 octombrie 2012 va avea loc Seminarul Idei de Antreprenoriat şi Problemele Tinerilor pe Piaţa Muncii, proiect finanțat prin Programul Tineret în Acțiune al Comisiei Europene, organizat de PATRIR în parteneriat cu Integra HR. Cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, evenimentul va avea loc la Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj, str. Dorobanților, nr.104.
Cele 2 zile de activități sunt dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, iar temele de discuții vor fi orientate către provocările si oportunităţile cu care se confruntă tinerii la angajare şi posibilităţile de antreprenoriat în realitatea economică din România şi UE.

Cei peste 110 participanți selectați vor avea posibilitatea să interacționeze cu invitații noștri, 10 tineri antreprenori şi specialişti în resurse umane care vor oferi sfaturi şi exemple practice participanţilor: Eusebiu Burcaș – BURCASH, Lorand Szasz Soares – Coaching 4 You, Sandu Băbășan – fondator iVox, CFO MindMagnet, Alex Moldovan – Azimut Teambuilding, Paladia Petrar – Integra HR, Gabriela Georgescu – HR manager Csi România, Larisa Dragoș – coordonator Fundația Comunitară Cluj, Delia Mureșan – coach spiritual și trainer Asociația Schimbare Pozitivă, Gabriela Balint – HR manager și Kai Brand-Jacobsen – co-fondator PATRIR și director al Departamenului de Operațiuni pentru Pace din cadrul PATRIR.

Scopul acestui seminar este de a aduce împreună tinerii, pentru a explora idei de antreprenoriat – prezentate de tineri antreprenori clujeni care au reușit să își construiască o afacere. De unde le-a venit ideea? Cum au pornit? Cum și-au construit echipa și cum și-au stabilit strategia de vânzări plus alte sfaturi și informații pentru tinerii care vor să devină viitori antreprenori. Vom dezbate , de asemenea, problemele cu care se confruntă tinerii în actualele condiții socio-economice în a-și găsi un loc de muncă. Vom vorbi şi despre voluntariat, ca un prim pas în începerea carierei, şi vom oferi ponturi și sfaturi pentru: planificarea carierei în funcție de aptitudini, realizarea unui CV atractiv și modalităţi de a fi convingător la un interviu pentru angajare. Din cadrul seminarului nu vor lipsi modelele de bune practici – experții și invitații noștri vor prezenta câteva din reușitele lor atât în ceea ce privește antreprenoriatul cât și de planificare și dezvoltare a carierei.

Inscrierea se face aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!