Taken 2 – pe urmele lui Liam Neeson

Home $ Cinema $ Taken 2 – pe urmele lui Liam Neeson

by | Oct 11, 2012 | Cinema

Dintre filmele care au premiera în acest weekend cel care îmi face cel mai mult cu ochiul este Taken 2. După cum probabil ştiţi Taken 2, cu Liam Neeson în rolul principal, e continuarea filmului cu acelaşi titlu din 2008. Pe atunci valurile au apărut după ce filmul a intrat în cinematografe, acesta reuşind să impresioneze o mulţime de cinefili datorită acţiunii bine gândite, intense şi mai ales datorită interpretării oferite de Liam Neeson. De data aceasta, Taken 2 face furori de vreo câteva luni, mai exact de la lansarea primelor poze oficiale. Regizat de Oliver Megaton, responsabil pentru The Transporter 3 şi pentru Colombiana, Taken ne spune povestea lui Bryan Mills, fost agent CIA care încearcă să trăiască o viaţă cât mai simplă. Cum singura lui fetiţă a fost răpită de cei mai răi traficanţi de carne vie, Mills nu are linişte până când o recuperează. Drumul până la ea a fost o adevărată plăcere cinefilă în 2008, iar acum în 2012, Mills se pregăteşte de o nouă aventură.

Retras undeva în Istanbul, fostul agent CIA îşi aduce familia în vizită pentru a mai uita de problemele de zi cu zi. Din păcate, în loc de concediu familia se pregăteşte de un nou coşmar pentru că Murad, tatăl unuia dintre răpitori are planuri de răzbunare. Spre deosebire de data trecută, cei răpiţi sunt adulţii, în timp ce fiice lor Kim reuşeşte să scape chiar în ultima secundă. În loc să fugă speriată la poliţie, Kim se pregăteşte să facă exact ceea ce a făcut şi tatăl ei pentru ea. Îl găseşte rapid şi îl ajută să-i elimine pe toţi cei care au vrut să-i rănească familia.

Taken 2 se anunţă a fi la fel de spectaculos ca şi primul. Din păcate elementele de surpriză o să cam lipsească pentru că acum toată lumea ştie la ce să se aştepte. Nişte băieţi răi urmează să fie ucişi fără milă de un fost agent CIA pentru că nu şi-au văzut de treaba lor. Stilurile de luptă sunt cel puţin la fel de spectaculoase, iar cinematografia se anunţă deosebită, mai ales că Oliver Megaton a filmat multe cadre prin frumuseţea aglomerată a Istanbulului. Una peste alta, Taken 2 pare să aibă toate atuurile pentru un film de acţiune bun. Are un trecut glorios, un actor excelent şi, dacă regizorul a ştiut cum să adapteze reţeta succesului din trecut, atunci poate o să plecăm încântaţi din sălile de cinema.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Taken 2: site / facebook / trailer:

Taken 2 ruleaza la Odeon si la Cinema City. Programul il puteti gasi aici.

Ati fost deja la film? Cum vi s-a parut? Alte recomandari de filme?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!