Burse pentru studenții clujeni de la facultățile cu profil real și tehnic

Home $ Știri Cluj $ Burse pentru studenții clujeni de la facultățile cu profil real și tehnic

by | Oct 16, 2012 | Știri Cluj

Studenții clujeni de la facultățile de matematică, informatică, fizică, automatică și calculatoare pot primi burse în cadrul programului “Collegium. Excelență în Educație”, dezvoltat de Fundația Comunitară Cluj. Tinerii se vor implica – individual sau în echipe – în implementarea proiectelor de infrastructură tehnologică selectate în cadrul primei etape a programului.

Susținută de compania clujeană Electrogrup, programul “Collegium. Excelență în Educație” susține școlile și liceele cu finanțare pentru implementarea de soluții tehnice moderne, care facilitează procesul de predare și activitățile didactice curente. Astfel, vom oferi până la patru granturi în valoare de până la 15.000 de lei fiecare, urmând să selectăm instituțiile de învățământ finanțate din cele șapte care au fost alese în urma primei etape a programului. În cadrul acesteia, FCC a invitat școlile și liceele clujene să identifice nevoi ce pot fi soluționate prin mijloace tehnice.

“Ne adresăm mai departe studenților clujeni, pe care îi încurajăm să iasă din sălile de curs și să formeze echipe de lucru, alegând una dintre nevoile propuse de instituțiile de învățământ. Mai departe, ei vor dezvolta alături de reprezentanții școlilor și ai liceelor aceste nevoi în forma unor proiecte, la implementarea cărora vor contribui. În acest fel, programul le oferă instituțiilor de învământ atât resurse financiare, cât și resurse umane care vin în completare. La rândul, tinerii beneficiază de burse, pe care le pot valorifica într-un cadru practic de învățare”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

Valoarea unei burse acordate studenților sau echipelor de studenți va fi 4.500 de lei, aceasta urmând să acopere costuri legate de achiziția de echipamente și materiale-resursă de care aceștia au nevoie în implementarea proiectelor. Astfel, numărul de burse acordate va fi egal cu numărul proiectelor susținute.

Studenții sau echipele de studenți interesați să aplice la program se pot înscrie online, pe http://collegium.fundatiacomunitaracluj.ro/, la secțiunea Pagina Studenților. Ca parte din procesul de înscriere, tinerii vor selecta unul dintre cele șapte proiecte, în funcție de opțiunile lor urmând să rămână cel mult patru, care vor primi finanțare și vor fi implementate până la finele anului.

Lista nevoilor selectate și a instituțiilor de învățământ aplicante

1. Laborator de electronică și automatizări – Liceul pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca
2. Laborator de științe (fizică, chimie, biologie, matematică) – Liceul Waldorf Cluj-Napoca
3. Catalogul virtual – Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
4. Centru metodic inovativ – Colegiul Național Pedagogic “Gheorghe Lazar”
5. Platformă internă wireless. Profesorul secolului XXI – Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”
6. Platformă interactivă pentru şcolile speciale – Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă
7. Opțional de robotică – Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

Mai multe despre aceste inițiative, aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!