Cinepreview: Silent Hill Revelation

Home $ Cinema $ Cinepreview: Silent Hill Revelation

by | Nov 7, 2012 | Cinema

Nici nu mi-am data seama săptămâna trecută când am pregătit pentru voi cinepreview-ul pentru Upside Down că în aceeaşi seară mulţi dintre noi sărbătoareau Halloween-ul. Pur şi simplu am uitat pentru că tot tam-tam-ul specific acestei sărbători împrumutate de peste ocean l-am trăit marţi. Ca să mă revanşez, vin astăzi cu o recomandare care aparţine genului horror. Dacă v-aţi cam săturat de dulcegării romantice şi aveţi nevoie de ceva mai dur până la întâlnirea cu vampiraşii din Twilight, vă recomand să mergeţi la Silent Hill Revelation, continuarea filmului cu acelaşi nume apărut la în 2006 şi care se bazează pe un joc video destul de celebru. Primul film a fost o reuşită, atmosfera de-a dreptul înfricoşătoare reuşind să impresioneze o mulţime de fani. Mulţi au cerut încă de pe atunci continuarea dar proiectul s-a plimbat dintr-o curte în altă fără să obţină aprobare. Câteva nume grele au fost vehiculate în distribuţia noului film, însă în 2011 înafară de Carrie-Ann Moss (Matrix) şi Sean Beam nimeni nu s-a înhăţat la noul proiect.

Noul proiect intitulat Revelation continuă povestea din prima parte dar la câţiva ani buni depăratare. Fetiţa cu coşmaruri care striga noaptea Silent Hill e acum mare, se apropie de 18 ani şi de vreo patru cinci ani se ascunde de forţele răului. Dispariţia părintelui o pune pe gânduri şi Silent Hill, acest oraş fantomă, este o poartă către un univers plin de demoni şi fantome intră din nou în peisaj.

Efectele vizuale nu cred că sunt mult mai bune ca cele din prima parte, dar 3D-ul s-ar putea să ofere un pic de spectaculozitate. Povestea s-ar putea să sufere pentru că s-a pierdut ideea de originalitate, dar sincer vă spun că aştept reîntâlnirea cu Silent Hill. Aştept să văd din nou un oraş plin de cenuşă, de fantome cum n-am mai întâlnit în alte filme. Aştept să reaud sunetul acela înfricoşător al sirenei şi pentru asta n-am să mă împiedic de majoritatea recenziilor negative primate de acest film. În mod clar Revelation va fi mai slab, dar ca şi un fan adevărat prefer să trag singur conluziile.

Dacă v-a plăcut primul film mergeţi şi la acesta, dacă vă încadraţi în categoria celor descrişi în primele rânduri puteţi mergeţi la acest film, dacă însă sunteţi mai pretenţioşi şi nu aveţi chef de orice film al genului horror, evitaţi Revelation şi închiriaţi un dvd cu primul film.

Marian Iuga, FilmSinopsis

Silent Hill Revelation: site / facebook / trailer:

Filmul ruleaza la Cinema City, programul il gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!