Poze: The Mono Jacks @ New Times

Home $ Articole $ Poze: The Mono Jacks @ New Times

by | Nov 18, 2012 | Articole

Concert: The Mono Jacks / Natif

Dacă publicul bucureștean a avut ocazia acum 3 zile să vadă ultima reprezentație double bill a celor de la The Mono Jacks și Grimus, iată că aseară a venit rândul clujenilor să se bucure de o porție de alternative ca la carte, de această dată doar cu băieții de la The Mono Jacks. Toată desfășurarea de forțe a avut loc în New Times, fostul cinematograf Timpuri Noi.

În deschiderea concertului au cântat băieții de la Natif, trupă cu o ascensiune foarte frumoasă pe scenele din Cluj și nu numai, în primul lor an de existență. Concertul lor a început la 23:00 fix și a dat tonul distracție în New Times. Dacă acum un an erau nou-născuți pe piața muzicală iar setlistul lor era alcătuit în mare parte din cover-uri, lucrurile s-au schimbat până în toamna lui 2012 când palmaresul lor conține și un album, „Stories and Impressions”.

Pe scenă s-a văzut evoluția în reprezentația lor, mult mai siguri pe ei, mult mai buni în execuție. La piese precum „I’m not the one” sau „Broken hearted guy”, puteai citi versurile pe buzele fanilor. Natif a stat fix o oră pe scenă, o oră în care publicul clujean s-a putut convinge de panta ascendentă pe care băieții continuă să facă muzică.

După 20 de minute de reglaje și ajustări, The Mono Jacks s-au pus pe treabă…si ce treabă. Concertele astea indoor sună într-un mare fel, am avut ocazia să-i văd și pe scenă mare, în aer liber, dar muzica nu e aceeași, senzația nu e aceeași. Un amestec de energie, emoție și pasiune, cam la asta se rezumă un concert The Mono Jacks într-un spațiu închis.

Publicul a fost destul de numeros însă foarte dispersat și chiar timid la început, însă eliberarea a venit odată cu pachetul de melodii „Woman”, „Maria” și „Come back girl”. Că tot vorbeam de public, de obicei la concerte fetele strigă numele băieților de pe scenă (de obicei se preferă solistul), însă de această dată băieții l-au făcut pe Alex(bas) să se simtă special, scandându-i numele.

În setlist și-au mai făcut loc și melodii precum „Modernis”, „Hol” și „Push the pedal”, ultimele două fiind interpretate în colaborare cu Bogdan Mezofi de la Grimus. Nu pot să zic că „Push the pedal” sună mai bine pe vocea lui Bogdan, însă e altceva, sună diferit, sună bine, practic nu te lasă să stai jos.

Bisul a venit cu două melodii speciale, „We’re all getting older” și „Gândurile”, iar după un show de o oră și-un pic băieții și-au luat la revedere pe 2012 de la publicul clujean. Una peste alta, e bine că nu vin așa des la noi, prea multe concerte ar spulbera farmecul și feelingul The Mono Jacks, de două ori pe an e suficient.

Nouă nu ne rămâne decât să le urăm multă baftă și să le mulțumin pentru concertul de aseară.

Teo Căbuţ

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!