Grimus & Mandinga @ Piata Unirii

Home $ Știri Cluj $ Grimus & Mandinga @ Piata Unirii

by | Nov 25, 2012 | Știri Cluj

Cluj-Napoca va fi în anul 2015 Capitala Europeană a Tineretului

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2012, la Maribor, Slovenia – oraşul care a fost desemnat drept Capitala Europeană de Tineret a anului 2013 a avut loc ceremonia de anunţare a câştigătorului competiţiei internaţionale pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.
“Această reuşită este paşaportul Clujului pentru competiţia de a obţine statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 şi arată totodată faptul că avem ce arăta Europei, că suntem un model de bune practici pentru ţările Uniunii. Prin faptul că vom fi singurul oraş – capitala europeană de tineret în anul 2015, vom obţine o extraordinară vizibilitate, existând premise ale creşterii numărului de turişti cu circa 20%” a declarat primarul Emil Boc.

“Factorul decisiv care a dus la obţinerea victoriei în acest proiect îndrăzneţ a fost suportul entuziast al populaţiei, candidatura Clujului bucurându-se de susţinere din partea românilor, dar şi a prietenilor pe care îi avem în lume” a explicat consilierul local Radu Moisin, fost primar al Clujului, cel care a aprobat înscrierea Primăriei în competiţia europeană.

Suportul tehnic, redactarea materialului, conceptul de promovare a Clujului drept capitală de tineret aparţin Grupului Pont, partenerul municipalităţii în acest proiect şi nucleul organizatoric pentru acest proiect comunitar amplu.

Pentru marcarea acestei ocazii fericite, Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează în această seară, începând cu orele 19.00 un concert în Piaţa Unirii – susţinut de trupele Grimus şi Mandinga. Evenimentul va fi unul festiv şi se va încheia cu o ploaie de confetti şi steluţe incandescente.

În competiţie au intrat oraşele Cluj-Napoca, Varna (Bulgania), Vilnius (Lituania) şi Ivanovo (Rusia), toate fiind creditate de specialişti cu şanse egale la titlu. Din fericire câştigâtorul anunţat este Cluj-Napoca – primul oraş din România desemnat Capitală Europeană de Tineret – titlul venind ca o validare a eforturilor comunităţii de a face din Cluj-Napoca – cel mai frumos loc în care să trăieşti, să înveţi şi să te dezvolţi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!